Şehir toparlanmayı bekliyor! Sorunları kim çözecek?

6 Şubat depremlerinden etkilenen ve büyük yıkıma uğrayan Malatya'daki trafik sorunu her geçen artıyor. Kentte yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı ve yıkımı süren binalar nedeniyle cadde ve sokakların kapatılması ve ulaşım güzergahlarının değişmesine sebep olurken, 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlamasıyla birlikte kentte trafik özellikle ana caddelerde durma noktasına geldi. Şehirde denetimsizlik ve başıboşluğun olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, denetimlerin arttırılmasını ve soruna çözüm bulunmasını talep ediyor.

6 Şubat depremlerinden Malatya'da gerçekleştirilen yıkım çalışmaları sonrası yaşanan trafik sorunu adeta arap saçına döndü. Özellikle kent merkezindeki yıkım ve hafriyat kaldırma çalışmalarından dolayı trafiğin zaman zaman durma noktasına gelmesi sürücü ve yayaları çileden çıkardı. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte bu yoğunluk daha da artacak. Vatandaşlar, öğrencilerin okula, çalışanların ise yaşanacak yoğunluktan dolayı işe geç kalacağına dikkat çekerek önlemlerin alınması gerektiğini vurguladılar.

Trafik sorunu içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor

Depremin üzerinden 7 ay geçti ancak Malatya'daki sorunlar git gide artıyor. Kentte bir taraftan yıkım çalışmaları sürerken bir taraftan da yeniden inşası için çalışmalar sürüyor. Yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı ve yıkımı süren binalar bazı sokak ve caddelerin kapatılmasına, ulaşım güzergahlarının da değişmesine sebep oluyor. Bu durum deprem öncesi tek şerit olan yolların iki şerit olarak kullanılmasına neden oluyor. Kent merkezindeki ana caddelerde yaşanan aşırı trafik yoğunluğunu okulların açılması ile birlikte yaşanacak yoğunlukla içinden çıkılmaz bir hale dönüşeceğinden endişe duyan vatandaşlar, ‘zaten depremlerle birlikte başıboş bir şehre dönem Malatya'nın yaşanan trafik sorunuyla beraber kentin yaşanmaz bir hale dönüşeceğini belirterek, yetkililerin mesai ve okul giriş çıkış saatlerine çözüm bulunmasını istediler.

Bakmadan Geçme