Şeffaflık temel hedefimiz

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Adayı Mimar Vahap Erdem, şehirlerin aynı zamanda insanlara toplumsal bir kimlik de kazandırdığını belirterek, 'Hedefimiz Yeşilyurt'un kendine özgü kimliğini öne çıkarmak olacaktır' dedi.

Belediyecilik vizyonunun özünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Belediyecilik anlayışı olduğunu belirten Erdem, “Her şehrin kendine özgü bir kimliği vardır. Yeşilyurt'un tarihinde de kendine özgü bir kimliği var. Biz bu kimliği koruyarak geleceğe imin adımlarla yol alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, şehir insan bütünleşmesini sağlayan Belediyecilik anlayışı bizim vizyonumuzun özünü oluşturuyor” dedi. Yeni dönemde, özellikle AK Parti'nin Şehircilik Manifestosunu birebir uygulayacaklarını ifade eden Erdem şöyle konuştu, “ Yatay mimari anlayışı bizim belirleyici unsurumuz olacak. İmar planlarında, kişisel beklentiler kenarı itilecek. İmar Planlarına Mahalle ve Ada Bazlı bakıp, bütüne etkisini göz önünde bulduracağız. Özellikle Şeffaflık ilkesi en temel hedefimiz olacaktır. Öyle ki, Yapılan tüm ihalelerin aynı zamanda vatandaşlarımız tarafından takip edildiği bir sistem oluşturacağız. CANLI İHALE TV'yi kendi internet sitemiz içerisinde kuracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belirtilen tüm kriterler bizim temel hedefimiz olacaktır.”

Herkese özel makam aracı olmayacak

Belediye Başkanlığı'nın sınırsız bir harcama makamı olmadığının altını çizen AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Vahap Erdem, seçilmesi durumunda, özellikle Devlet tarafından alınan tüm tasarruf tedbirlerinin birebir uygulanacağını belirterek görüşlerini şöyle açıkladı, “Projelerimizi oluştururken sadece Belediye'ye ayrılan bütçe üzerinden yola çıkmayacağız. Özellikle Oluşturacağımız Proje Birimi sayesinde, farklı kaynak arayışına yöneleceğiz. Özellikle, Yurt Dışı kaynaklı projeler başta olmak üzere, Büyük Holdingleri devreye sokarak, Sosyal Sorumluluk gereken projeleri bunlara nişanlayacağız. Artık Herkese bir makam aracı dönemini sonlandıracağız. Başkan Yardımcıları başta olmak üzere tüm daire müdürlerinin şahsına özel makam araç tahsis edilmeyecek. Nöbetçi Makam Aracı uygulamasını devreye sokacağız. Yani bir makam aracı, en az 5 ya da 6 kişiye hizmet edecek. Bizşu gerçeğe yürekten inanıyoruz, ne kadar çok sokakta halkın arasında olursanız, o kadar sorunlara hakim olursunuz. O yüzden halkın içinde olacak her türlü detaya dikkat edeceğiz.”

Bakmadan Geçme