Sağlıkta önemli bir konumdayız

Malatya'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 'İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı' yapıldı. Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya'nın üçüncü basamak sağlık hizmetinde Doğu Anadolu'nun merkezi konumunda olduğunu belirterek, Malatya'nın sağlık hizmetlerinde Türkiye ve dünyada ismi olan çok önemli bir pozisyonda bulunduğunu söyledi.

Malatya'da sağlık yatırımlarına ilişkin il değerlendirme toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim'de resmi açılışı yapılan Battalgazi Devlet Hastanesinde düzenlenen toplantıya; Malatya Valisi Hulusi Şahin ve İl Sağlık Müdürü Erhan Berk'in yanı sıra Malatya'daki tüm sağlık tesislerin yöneticileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, Battalgazi Devlet Hastanesi'nin 2022 yılının haziran ayından itibaren hizmet vermeye başladığını ifade ederek, “Hastanenin toplam 62 bin metrekare kapalı, 222 deprem izolatörüne sahip modern bir sağlık tesisi mevcut. Hastanemiz ekim ayı içerisinde 54 bin hastaya ayakta, 580 vatandaşımıza da yatakta tedavi hizmeti verdi. 800 A, B ve C grubu ameliyata ev sahipliği yaptı. Hastanemizde tomografi, mamografi, ultrason, röntgen gibi son teknolojiye sahip tıbbi cihazlar, laboratuvarlar, kan merkezi gibi ünitelerimiz mevcuttur. Hafta içi günlük 22 branşta 45 ila 50 arası poliklinikle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermekteyiz” dedi.

3 ayda bir toplantı yapmayı planlıyoruz

Berk, 4 aydır hizmet veren Battalgazi Devlet Hastanesi'ne 80 pratisyen ve uzman hekim, 900'e yakında yardımcı sağlık personeli ve destek personeli atamasının yapıldığını aktardı. Berk, Kovid-19 salgın sürecinde Türkiye'nin dünyaya örnek olacak sağlık hizmeti verdiğini belirterek, “2 yıllık pandemi sürecinden geçtik. Sağlık olarak hem ilimiz hem ülkemiz dünyaya örnek olacak bir hizmet verdi. Bizim pandemi öncesinden yaptığımız il değerlendirme toplantılarımız vardı. Ölçemediğimiz, rakamlara dökemediğimiz hiçbir şeyi kontrol edemeyiz. Biz mevcut durumumuzu görmek, pozitif yönlerimizi pekiştirmek, negatif yönlerimizin farkındalığını arttırıp çözüm önerileri sunup hedeflerimizi planlamak için her 3 ayda bir değerlendirme toplantılarımızı yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Doğu Anadolu'nun merkezi konumundayız

Malatya Valisi Hulusi Şahin ise Battalgazi Devlet Hastanesi'nin boyutları itibariyle doğru boyutlarda ve şehrin doğru bir yerinde hizmet verdiğini ifade ederek, Malatya'da ikinci basamak sağlık hizmetinde bir merkez olarak Battalgazi Devlet Hastanesi'nin çok büyük bir açığı kapattığını belirtti. Malatya'nın üçüncü basamak sağlık hizmetinde Doğu Anadolu'nun merkezi konumunda olduğunu kaydeden Şahin, “Hatta Türkiye ve dünyada ismi olan çok önemli bir pozisyondayız. Bununla ne kadar övünsek azdır. Sağlık hizmetleri aynı bir organizmanın parçaları gibi bütündür. Sadece üçüncü basamak hizmetlerini çok iyi şartlarda verip, iki ve birinci basamak sağlık hizmetlerini ihmal ederseniz başarısız olursunuz. Dolayısıyla üç basamak sağlık hizmetini de çok iyi planlamalıyız. Sadece onu değil koruyucu sağlık hizmetlerini de çok iyi bir şekilde planlamamız gerekiyor” dedi.

Zirvedeyiz, zirvede kalmamız lazım

Sağlık Bakanlığının hem Türk vatandaşlarına, hem sağlık turizmi kapsamında gelenlere, çok iyi bir sağlık hizmeti sunduğunu belirten Şahin, "Sağlık hizmetinde oluşturduğumuz bu standardı kaybetmemeliyiz. Standarda ulaşmak çok önemli, standardı devam ettirmek en az onun kadar önemli. Zirvedeyiz, zirvede kalmamız lazım. Sağlık teşkilatımız büyük emeklerle, büyük fedakarlıklarla çalışıyor. Bunu vatandaşımızın takdir ve teşekkür etmesi gerekir. Sağlık çalışanlarımız açısından da pedagojik yaklaşım çok önemli, karşınızdakinin çok kırılgan bir grup olduğunu, çok hassas bir anda size geldiğini unutmadan, pedagojik bir yaklaşımla yaklaşalım" ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme