Rezerv Alanlarda Risksiz Yapı Yıkılıyor: Anayasaya Aykırı mı?

Malatya Barosu avukatlarından Av. Zeki Taşkıran, rezerv alanlarındaki risksiz ve yeni yapıların yıkılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu. Taşkıran, rezerv alanlar içerisinde yapılan konut ve işyerlerinin, idarenin keyfiliğinden uzak bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Rezerv alandaki arsalar ve yıktırılan konutlar karşılığında nasıl bir yapı verileceği, bu yapıların büyüklüğü ve niteliği ile vatandaşların karşılaşacağı durumların net bir şekilde anlatılması gerektiğini, aksi takdirde bunun Anayasa'ya aykırı olacağını da vurguladı.

TAKİP ET
Yorumlar 2
Hasan 10 Haziran 2024 11:33

Malatya Net Haber lütfen dönen dolapları ranta kurban edilen deprem bölgesi için daha çok haber yapın.orta da anayasa mı var.rezerv alan ilan yönetimi zaten başlı başına anayasa ya aykırı.Ankara dan ihalelerle büyük rantlar dönüyor.yapılan bir daire için milyonlar hava da uçuşuyor ama oysaki bu paralara çok kaliteli işler yapılmalı.ihaleyi Ankara'dan alacak gücü olan elini bir şeye sürmeden alt taşeronlara havale ederek çok dehşet paralar kazanıp Anakara da bölüşüm yapılıyor.rezerv alan yenmek için çok büyük fırsat.cünkü alt yapı sorunu yok.arsayı hazır hale getirme maliyeti de yok.yüzlerce yenecek ihale var.kırım ihaleleri için neden firmalar birbirini kırsın oko moko kurası yaparak kapı ardından rant döngüsü yosuzluklar tıkır tıkır işliyor.nalet olsun böyle düzene.nalet olsun rezerv alanı dayatarak vatandaşını meze yapanlara.nalet olsun bir daire için havada uçuşan milyonlarla 150-160 m2 çok rahat yapılacakken 85m2 vasat daireleri millete. nalet olsun Ankara da hakkımız olanı savunacağına iş ihale koşturan vekillere idarecilere.bü ülke daha büyük musibetlere gebedir.bu kadar alçaklığın döndüğü ülke iflah olmaz.Malatya Net Haber haksızlık karşısında susmayın lütfen.

Mlty 08 Haziran 2024 20:56

O zaman Malatya eski haline geri dönsün. Daracık yollar keşmekeşlik devam etsin. Bu bir fırsat aslında. Yeni güzel bir Malatya inşa etmek için.

Bakmadan Geçme