Rezerv Alanla İlgili Merak Edilenleri Mimarlar Odası Sizler İçin Yanıtladı! İşte Güncel Sorular ve Cevaplar...!  

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, rezerv alanlarla ilgili merak edilenleri yanıtladı. Yerinde dönüşümün zorluklarını vurgulayan Fidanel, şehrin yeniden inşası için rezerv alanın en uygun seçenek olduğunu belirtti.

TAKİP ET
Yorumlar 6
Serdar 18 Ağustos 2024 20:46

Tutturmuşsunuz bır rezerv alan edebiyatı bırakında adamlar işini yapsın kış geliyor insanlar yine konteyner de bunları düşünün biraz birilerinin laflarıyla ugrasmayın bırakın tokiyse TOKİ çevre şehircilik se onlar yapsın bian önce şehir kendine gelsin sanki sırtınıza yükleyip öteki tarafa götüreceksiniz. Malda mal allah gözünüzü doyursun. Bakın hemen yanı başınızda elazığ var biraz örnek alın orayı tokı tıkır tıkır yapıp teslım edıyor hatta bu ay sonu yine teslim edecekler. Bizim malatya halkıda her yapılana muhalif yok böyle yok söyle herkes kendini inşaat mühendisi sanıyor önce bi kendimizi düzeltelim kendimizi düzeltir devlet kademelerine boş işlerle ugraştırmazsak şehir hemen ayağa kalkar yok herşeye bi itirazda bul unutsak 10-15 yıl bekleriz biraz durup şapkanızı önünüze salıp düşünün tabi malatya'da düşüne bilen az sayıda insan var ondan dolayı 15 yıl sürünecek bırakın herşeye muhalıf olmayı zaten yapılan yapılıyo hızlı gitmesine engel olmayın herşey mal-mülk para değil unutmayın mezar taşında rezerv alanında evi dükkanı vardı yazmayacak

Adalet 18 Ağustos 2024 13:23

Yunus bey ve yetkililer rezerv alanı yapılıp Hasarsız ve az hasarlı yerleri de vatandaşlar istemediği halde yıkmak işgaldir rantiyeciliktir. Vatandaş şehri terk ediyor. Son barinacagi yerlerde yıkılıyor Allah'ın hesabı azabı çetindir hakkı ayakta tutun yetkililer yetmedimi.

Mehmet 18 Ağustos 2024 10:45

Rezev alan konusu sağlıklı değil. Müstakil arsa sahipleri mağdur edildi. Şahsın arasında bir daire var ama arasına 15 daire yapılabiliyor. Peki bu arsa sahibinin kaybı ne olacak? Ayrıca yeni inşa edilmiş veya 3 yada 5 yıllık hasarsız veya az hasarlı binalar var. Akıbetleri ne olacak. Rezev alan konusuna karşıyım. Rezev alan bir rant dolayıdır.

Mağdur. 17 Ağustos 2024 20:54

Adam gayet güzel açıklamış. Bende ilgili kurumlardan aldığım bilgiler doğrultusunda aynı şeyleri öğrendim. Bir bilgi kirliliği var ki almış başını gidiyor. Arazisini canından kıymetli sayanlar yalan haberler ve yanlış dedikodular ile bu projelerin sadece rant amaçlı yapıldığını söyleyerek şehrimizin ayağa kalkmasına engel oluyorlar. Dertleri sadece kendilerine ait olan 250 300 metrekare arazileri iken bu yaptıkları ile tüm şehri etkiliyorlar farkında değiller. Rezerv alan için en doğru bilgiyi çevre şehircilikte kentsel dönüşüm birimindeki ilgilisi personelden alabilirsiniz. Ben öyle yaptım gayet bilgi veriyorlar ve kanunları açıklıyorlar.

Adem 17 Ağustos 2024 17:07

Haberin içi boş ve doğruları dile getirecek nedamet örneği sergileyecek baskın bir kişilik değil,rant yolsuzluk ve talan edilmeye devam edilen devlet imkanlarının hakkını vatandaşın hukukunu dile getirecek kadar cesur olmayan biri tarafından boş bir haber maalesef gerçek bu.devasa paraların talan edildiği kırsal toki ihalelerinde şimdide de sıra rezerv alan zorbalığıyla mülk gaspına kadar geldi.şimdi 85m2 bir evin artık maliyeti alçak rakamlara ihale edilene dek doğrudan talan edilen imkanların yarısı vatandaşa verilse yerinde dönüşümle herkes insanların yaşayacağı şekil de evlerini yapardı ama işleyiş doğrudan para yerinde dönüşümle halka aktarılsa yolsuzluk ve rantı için nasıl ihaleler düzenlenecek.zorbalikla yapılmak istenen aslına rezerv alan değil talan alan için kim sebep oluyor ve dayanak oluyorsa Yüce Allah'ın azabı üzerlerine olsun.devasa yosuzlukların döndüğü konut ihalelerinde elbet en iyi yöntem rezerv alan zorbalığı.hem mülke çökecekler hemde fahiş fiyatlara vasat ve adi konutları ister alin isterse canınız cehenneme diyerek mülkünüzü beton değeri diye uydurulan çalma yöntemiyle üç kuruşa kapatacaklar ama yapacakları daire içinse dehşet rakamlar ortalığı yangın yerine çevirecek.bu zalimlerin yaptığı ve yapacağı zalimlikler için bir oda başkanın da arzusu çıkardan başka ne olabilir.kimse kimseyi kandırmasın.ülke dehşet yosuzluk batağında şimdide bütün rantçılar iktidarın zalimliğiyle deprem bölgesinde depremzedelere çullanmaya çalışmaktalar.

Mustafa YİĞİT 17 Ağustos 2024 13:05

Salköprü mahallesi akça sokak Sakinlerinde alanımız rezerve ilan edildi,kırmızı alan olarak yanlız 15 bina×5=75 daire az hasarlı ve hiç hasarsız olarak görünen daireler yazık olmaz mı bu az hasarlı bina ve daire sahipleri yıkılmasını istemiyor.zaten deprem herkesi ve komşuları perim parça oldu.lutfen burda sadece sevinen mutahitler sevinecek.ayrica önü kışa geliyor kiralar 12 binde başlıyor devlet 7 bin tl varıyor bir emekli 12,5 tl aliyorsa 5 tl ile nasil gecinecek bekara arvat boşamak kolay lütfen mahallemiz Salköprü mahallesi,nın projesini tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz.

Bakmadan Geçme