Rezerv alandaki yapıların kat sayısı belli oldu!

Malatya'da rezerv alanda yapılacak binaların kat sayısı belli oldu. Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, 'Zemin artı 4 kattan daha fazla kat projelendirme yapamıyoruz' dedi.

Malatya'da Rezerv Alan Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, rezerv alanda yapılacak dükkan ve konutlarla ilgili merak edilenleri açıkladı.

Rezerv alanlarda yapılacak binaların kat sayısına ilişkin soruları yanıtlayan Alp, zemin artı 4 kattan fazlasını projelendirmediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Biz zemin artı 4 kattan daha fazla kat projelendirme yapamıyoruz. Yıkılan yere yeteri kadar konut sığdıramadığımız için bunların birçoğunu rezerv alan olarak değerlendirmiyoruz. Bu vatandaşlarımız AFAD'tan hak sahibi olan vatandaşlar kent çeperinde yapılan konutlardan kura alabilir. Kendileri yerinde dönüşümle bir araya gelebilir. Bilgi alabilir”

Özel Haber
Yorumlar 2
Malatyalı 22 Mayıs 2024 11:47

Rezerv denilerek kulübe gibi küçük evleri oldu bittiye getiren bu sisteme hayır diyorum. Bizim arsamız bizim evimiz 150- 250 m² arasında olan evleri 80_ 85 m² ev yaparak birilerini zengin etmelerine malatyalılar olarak izin vermeyelim.

Hakim 21 Mayıs 2024 18:37

Rezerv alanlarında yapılan daireler için Ankara'dan dayatılan projelerin canı cehenneme.bölge insanına ve iklimine uyumlu evler yapılmayacağını ve bu rezil durumu kimsenin dile getirmeyerek insan yerine dahi koymayanlara inanmak mümkün değil.yalan ve yanlışlarla yapılacak işlerin topluma reva görenlere nalet olsun.zorbalik yaparak belayı bu ülkeye çağıranlar Allah'ın azabını bulacaksınız.

Bakmadan Geçme