Projelere hibe desteği

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Endüstriyel Gelişim Mali Destek Malatya tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, bölgede program kapsamında desteklenecek projelere sağlanacak toplam hibe miktarının 16 milyon TL olduğunu söyledi.

Malatya Ticaret Sanayi Odası(MTSO) 15 Temmuz Şehitleri konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, MTSO Genel Sekreteri Remzi Yaşar, oda üyeleri ve girişimciler katıldı. Toplantının açılışında konuşan FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, endüstriyel mali destek programının özel sektör ve özel sektörün ortak ihtiyaçlarını hazırlamaya yönelik 15. program olduğunu kaydetti. Abdulvahap Yoğunlu, ‘'Bugün, 31 Aralık 2018 tarihinde ilan ettiğimiz Endüstriyel Gelişim Mali Destek programının bilgilendirme toplantısı için bir aradayız. Öncelikle bize bu güzel ortamı sağlayan Ticaret ve Sanayi Odamızın kıymetli başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'na ve yönetimine teşekkür ederim. Arkadaşlarımız biraz sonra mali destek programımıza dair ayrıntıları sizlere anlatacaklar. Ben de onun öncesinde birkaç husussun altını çizmek isterim. Endüstriyel mali destek programımız özel sektör ve özel sektörün ortak ihtiyaçlarını hazırlama yönelik olarak kamu kurumlara ile uyguladığımız 15. program. Bu programlar kapsamında bölgemizde Malatya Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizden gelen projelere 140 milyon TL den fazla hibe kullandırmış olduk. Bu projeler kapsamında 250 milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleşmiş olacak. Malatya özelinde projelere yaklaşık 57 milyon TL hibe kaynağı sağlamış olduk. Endüstriyel gelişim mali destek programı ile bölgemize 16 milyon TL kaynak sağlamış olacağız inşallah. Projesi başarılı olan yatırımcılarımıza program kapsamında 800 bin TL azami ve 100 bin TL asgari hibe desteği sağlanmış olacak'' dedi.

İmalat sanayisinin kapasitesi arttırılacak

Yoğunlu, programın amacının bölgedeki sanayi üretimini geliştirerek, nicel ve nitelik anlamında imalat sanayimizin kapasitesini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu program ile azami 800 bin TL hibe ile gerek ilimizdeki gerekse il dışındaki yatırımcılarımızı ilimize yatırıma özendirmeyi hedefliyoruz. Program kapsamında mevcut işletmelerimiz de proje sunabilirler. KOBİ statüsünde imalat yapan firmalarımız Malatya'da ürün geliştirme, tasarım, yeni ürün üretme, katma değerli ürün geliştirmeye yönelik ARGE faaliyetleri için bizlere başvurabilir. Programın ayrıntıları anlatıldığında da göreceğiniz gibi, başvuru şartlarımızı biraz esnek tuttuk. Tabi projelerin biraz daha önce çıkabilmesi için programda belirttiğimiz önceliklerde olması gerekiyor. Özelikle yeni ürün geliştirme ve ham ve az işlenmiş ürünler yerine katma değeri yüksek ürünlere yönelik projeler daha avantajlı olacak. Burada temel hedefimiz ihracat tutarlımızı da artırmak ve rekabetçi ürünler ile gerek ulusal gerekse küresel piyasalara çıkmaya yönelik firmalarımızı desteklemek Ben bu vesile ile yatırımcıları ilimize bölgemize davet etmek istiyorum. Gerek ajansımızın gerekse devletimizin diğer kuruluşlarının bölgemizde çok önemli avantajlı destekleri mevcut, girişimcilerimizin ülkemizin ekonomisine güvenmelerini, bölgemizdeki Malatya'mızdaki uygun yatırım ortamı ve ikliminin avantajlarından yararlanmaya davet ediyorum. Programın bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını dilerim'' diye konuştu.

Bakmadan Geçme