Pençe-Kilit'te bir şehit

Piyade Teğmen Eril Alperen Emir, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda şehit oldu.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda Piyade Teğmen Eril Alperen Emir şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı, şehit haberi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda kahraman silah arkadaşımız Piyade Teğmen Eril Alperen Emir şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerini kullandı.

Şehidin şehadetinin ardından sosyal medyada taziye mesajları paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehidin ailesine taziye mesajı gönderdi. Erdoğan, mesajında, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Fuat Oktay da şehit için taziye mesajı paylaştı. Oktay, mesajında, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şehit için taziye mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu, mesajında, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Şehidin şehadetinin ardından, şehidin görev yaptığı birliğin bulunduğu ilçede tören düzenlendi. Törende, şehidin naaşı, katafalka konuldu. Şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi.

AA

Bakmadan Geçme