Oryantiring yarışması

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Oryantiring Federasyonu Malatya İl Temsilciği tarafından, her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında 'Aktif ol' ('Be Active') sloganı ile kutlanan Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında oryantiring yarışması düzenlendi.

Malatya'da, Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında oryantiring yarışması düzenlendi. Orduzu Pınarbaşı'nda düzenlenen yarışma sonunda katılımcılara madalya takdim edildi. Madalya takdim töreninde konuşan Malatya Gençlik Spor Şube Müdürü Murat İrteni, Avrupa Spor Haftası etkinliklerinin kentte, büyük bir heyecanla kutlandığını belirterek, “Birçok spor branşında kendini yetiştirmiş olan gençlerimizle birlikte bu coşkuya ortak olmaktayız. Ülkemiz bilhassa eğitim çağındaki gençlerimizin sporla iç içe gelişmesini sağlamaya yönelik çok önemli yatırımlar yapmakta, hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın birçok yatırım ve uygulamalarında bu alandaki gelişmelere tanık olmaktayız. Sporun evrensel bir dil ve anlaşma vasıtası olduğu düşünüldüğünde uluslararası alanda ülkemizin, devletimizin adını gururla duyuracak gençlerin, sporcuların bu tesislerden ve tanık olduğumuz organizasyonlardan yetişeceğini unutmamalıyız. Spor, gençliğin iyi yetişmesinin, bir takım prensipler ve disiplinlerle donanmasının önemli bir vasıtasıdır. Gençliğe verilen önemle birlikte toplum sağlığını ön planda tutan bir anlayışla 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin spora erişimini sağlamaya yönelik planlama ve uygulamalar ile hem Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tesisler hem de yerel yönetimlerin toplum hayatına kazandırdığı tesislerle ülkemizin bir çok mahalle, semt ve sokaklarında vatandaşlarımız sportif ve sosyal aktiviteleri yapabilme imkanına kavuşmuştur” dedi.

Katılımcılara madalya verildi

Türkiye Oryantiring Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Muhammet Kemal Gülşen de, büyük bir heyecanla oryantiring yarışmasını düzenlediklerini anlatarak, “Malatya olarak da Oryantiring Branşı'nda gençlerimizin gelişmesi ve ilerlemesi için bir çok yarışma faaliyetlerine katılım sağlıyoruz. Bizlere destek veren ve bugün buraya gelip bizleri onure eden Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerimize desteklerinden ötürü çok teşekkür ederiz. Biz kocaman bir aileyiz” diye konuştu. Malatya Gençlik Spor Eğitim Şube Müdürü Murat Ayhan ise Avrupa Spor Haftası kapsamında Malatya'da birbirinden farklı yaş kategorisinde 44 öğrencinin katılımı ile yarışmalar düzenlendiğini, katılımcılara madalya takdim edildiğini belirtti.

Bakmadan Geçme