Ortak aklı önemsiyoruz
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan, AK Parti belediyeciliğinin temelini hizmet siyasetinin oluşturduğunu belirterek, 'Önümüzdeki süreci planlarken ortak akıl ve istişare kültürünü çok önemsiyoruz, bu şehrin ileride daha güzel ve yaşanabilir olmasını çok arzu ediyoruz' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta adaylığı açıklanan AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve aynı zamanda Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilk ziyaretlerini Nethaber'e gerçekleştirdiklerini ve ortak aklı işleterek Malatya'da AK Parti bayrağını daha yükseklere çıkaracaklarını ifade etti. AK Parti belediyeciliğinin temelini hizmet siyasetinin oluşturduğunu dile getiren Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde durduğu gönül belediyeciliği anlayışını hizmet belediyeciliği anlayışıyla bütünleştireceklerini belirtti.
ŞEHRİN TÜM DİNAMİKLERİYLE İSTİŞARE YAPIYORUZ
Gürkan, şehrin tüm dinamikleri ile birlikte istişare halinde olacaklarını belirterek, “Büyükşehir belediye başkan adayı olduktan sonra ilk ziyaretimizi NetHaber Gazetemize gerçekleştirdik. Yerel basınımızın güçlendirilmesi noktasında yerel yönetimlere önemli görevler düştüğü kanaatindeyim. Çünkü yerel basını ayakta tutmadığımız takdirde şehir içindeki haber akışını durdurmuş oluruz. Biz basını değerlendirirken aslında aynı zamanda kamusal bir görevi ve diğer kamu sektörleriyle birlikte de toplumun duyu organlarına hizmet ettiğini ifade ediyoruz. Bu anlamda NetHaber kamusal bir hizmeti en güzel bir şekilde yürütmeye gayret ediyor. Burada bulunmaktan ve kendileri ile birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirtmek istiyorum. Netice itibariyle yerel ve ulusal anlamdaki görsel ve yazılı basın olsun gerek yerel anlamdaki görsel ve yazılı basın olsun önemli olan toplumun dertlerini kamuoyuna aktarabilme olgusunu gösterebilmesidir. Bunun için de yerel basınında ulusal basının da ayakta durabilecek ekonomik bir gücünün olması lazım. İnanıyorum ki ileriki zamanda genel anlamda Türkiye genelinde hem yerel basının hem ulusal basının finansmanı oluşturulması noktasında gerekli yasal düzenlemeler yapılacağına dair inancım tamdır. Yerel anlamda da kamu görevi bu gibi basın kuruluşlarında güçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Tekrar burada bulunmaktan da mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.
YEŞİL ALANLAR ARTIRILACAK
Yeşil Kuşak Projesiyle ilgili de konuşan Gürkan, “Yeşil Kuşak projesi biz 2014 yılında seçildikten hemen sonra şehirlerin yeşermesi konusunda AK Parti yerel yönetim programları çerçevesi içerisinde 15 tane il belirlenmişti ve bunlarda şehirlerin korunması ile ilgilidir. Yerel yönetim programlarında katılımcı ve sosyal belediyecilik kültürel belediyecilik hizmetleri belediyeciliği olarak belirlenmişti. Bunun diğer bir ayağı çevrenin korunması anlamında yeşil alanlarının arttırılması ile ilgili bir belediyecilik anlayışı vardır. Bu kapsamda biz sosyal kültürel hizmet belediyeciliği olsun katılımcı belediyecilik anlamında olsun hakikatten birbirleriyle yarışan ve birbirlerine rekabet içerisine girerek farklı bir yapı içerisinde giden bir format içerisinde görüyoruz” diye konuştu.
KALİTELİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ SÜRECEK
Gürkan, “Hakikaten Battalgazi belediyemizin şuandaki sonuç olarak geldiği noktaya baktığımız zaman bu standarttaki belediyeler sayılıdır. Burada TSE standardı olan bayrağı olan belediyelerden bahsediyoruz. Avrupa standardı olan EN belgesi olan dünya standardı olan ISO belgesi orada dalgalanıyorsa bunları bu standartlar tesadüf verilen standartlar olmadığını söylüyoruz. Dolayısıyla Battalgazi Belediyesi her konuda zor bir model olacak şekilde Yeşil Kuşak kapsamdaki çalışmalarımız, çevrenin korunması ile ilgili belediyeciliğin ilkesiyle hareket ederek Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle 2014 belediyelerin niteliklerini açıkladığında şöyle bir ifade kullanmıştı: “Bizim şehirlerimizde geniş parkların olacağını, parklarda herkes rahat gezebileceğini, spor yapmak isteyenlerin spor yapacağını, sanatçıların sanatını icra edebileceği edebiyatçının romanını yazacağı, şairlerin şiirlerini yazacağı duygusal atmosferler oluşacağını” ifade etmişti. Sayın Cumhurbaşkanımız 2016 yılı Mayıs ayında buraya geldiğinde bu duygu ve düşüncelerimizi kendisine ifade edebildik. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönemde stadyumun verilmesi noktasında TOKİ başkanımızı(Ergün Beyi) çağırarak başkanımızın bu talebini yerine getirin diye talimat verdi. O zaman 14 tane böyle şehir içerisinde stadyum olduğunu belirtti. Onlarda değerlendiriyoruz dedi. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Millet Bahçeleri ile yeşil kuşak projesinde belli mesafe kaydettik” ifadesinde bulundu.
YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Selahattin Gürkan, “Biliyorsunuz stadyum yıkılıyor. Atatürk Lisesi yıkıldı zaten yeni yerine gitti. Orayla olayla ilgili çalışmaları sürüyor. Şehit Kemal Özalpler Endüstri Meslek Lisesi daha önce Büyükşehir belediyemiz almıştı. Bundan sonraki süreçte buradaki çalışmaları devam edecek. Yaklaşık 200 dönümlük bir alanı şehrin merkezinde, şehrin akciğer olabilecek bir yapı formatında Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği şekilde dizayn etme çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ayrıca diğer vatandaşlarımızla park sorununu çözme anlamında gerek Sanat okulunun gerek kız lisesinin altını tamamen farklı olması ve o parkın yeşil alanla birlikte bugünkü Battalgazi Belediye binasının oraya kadar 200 dönümlük yerin Park olarak vatandaşın hizmetine sunulması noktasında çalışmalarımız devam edecek. Otopark ihtiyacınız varsa otopark yapılır” diye konuştu.
ŞEHRİ YAYALARA BIRAKACAĞIZ
Gürkan, “Daha önceden şehrimizin Master planı yapıldı. Gerek yurtdışındaki uzmanlar, gerek yurtdışından uzmanlarımız getirip sunmuş olduğu raporda Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içerisinde otoparkın olamayacağını ifade etmiştik. Zaten normal şartlarda şehir içerisinde otoparkın olması doğru bir yaklaşım değil. Şehrin kenarlarında olur şehir içinde mümkün olduğunca yayalaştırma konusunu ön plana çıkarmalıyız. Taşıt trafiğine ortaya kaldırabilecek tedbirler almalıyız. Biz ve şehircilik bakanına ve toplantıda ifade ettik. Bu konuda uzman görüşü eğitimli insanların bu görüşte olduğunu biz de onların fikirleriyle böyle bir fikri izale ettiğimizi ifade ettik. Dolayısıyla onlarda bunu uygun gördüler kanaatindeyiz. Netice olarak oranın Kent Meydanı olmasında hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Dolayısıyla biz şehrin ihtiyaçlar hiyerarşisine değerlendirip hazır bulunuşluk düzeyi ne bakacağız. Var olan projeler nelerdir, aciliyet arz eden, kısa, orta ve uzun vadede plan çerçevesi içinde planlarımızı yapıp ona göre bir değerlendirme yapacağız” dedi.
ŞEHRİN DİNAMİKLERİYLE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
Gürkan, “Öncelikle yönetimin hizmeti elverişli ve hizmet üretebilecek bir revizyona ihtiyacı varsa revizyonu yapılacak. Malatya medeniyetin başladığı bir yer Malatya'ya biz yola çıktığımızda istikbale hazırlamamız gerekir. Dolayısıyla istikbale hazırlayacaksak medeniyetin başladığı yer burası. Şehrimizin istikbale hazır olma noktasında el ele vererek sizlerle birlikte istişare ederek yol haritamızı bulma noktasında örelim neler olur. Şehrin bütün dinamikleriyle ortaklaşa değerlendirme yapılıp yol haritamızı ve öncelikli ihtiyaçlar hiyerarşisine ona göre belirleyelim. Ona göre bir yol haritası oluşması gerekir. Burnumda da büyükşehirle ilgili şimdiye kadar hizmet yapan bütün arkadaşlarımıza teşekkür edeceğiz. Diğer belediyelerde hizmet yürüten arkadaşlara teşekkür ederiz. Kendi yol ve yöntemimiz ile metotlarımızla yarım kalan yerlerde de üstüne daha yeni hizmetleri getirme noktasında neler yapmamız gerekirse eskilerin tecrübelerini yararlanma kaydıyla yeni şeyleri hep birlikte değerlendirilerek yerine getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu. Gazetemizin imtiyaz sahibi Ahmet Keskin de, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına gösterilmesinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.