Önce deprem şimdi doğalgaz vurdu

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Başharık Mahallesine, 27 Şubat'ta Yeşilyurt merkezli depremden sonra kesilen doğalgaz verilmedi. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, 'Zaten herkes depremzede mağdur birde doğalgaz dağıtım şirketi mağdur ediyor' diye konuştular.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde büyük bir yıkıma uğrayan Malatya'da şimdi doğalgaz sıkıntısıyla karşı karşıya. İddiaya göre 27 Şubat'ta Yeşilyurt merkezli depremden sonra kesilen doğalgaz dört gündür verilmiyor. Mahalle sakinleri, ısınmayı elektrik ocaklarıyla halletmeye çalışıyor ama tüp olmadığı için maalesef yemek yapamadıkları gibi banyo sorunu da cabası.

Yaşanan sıkıntıya tepki gösteren mahalle sakinleri, gerekli yerleri aradıklarını kaçak olduğu için doğalgaz verilmediğini belirterek, “Kaçak varmış 4 gündür bir türlü kaçağı tespit edemeyen Aksa çalışanları Başharık Göktürk sokağını köstebek yuvasına çevirdiler. 21. Yüzyılda gaz kaçağını tespit eden elbette bir alet vardır ama maalesef dağıtım firmasının elinde yok ki mahalleyi bu hale getirmesine rağmen bir türlü kaçağı bulup mahalleye doğalgazı veremediler. Zaten herkes depremzede mağdur birde aksa böyle mağdur ediyor” diye konuştular. Haber-Foto: Hanifi Evren

Bakmadan Geçme