Olacaklardan kim sorumlu?

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin yapılacak binaları 5 katla sınırlandırdığını açıkladı. Yer bilimci Prof. Dr. Mehmet Önal, karara tepki göstererek, 'Belediye meclisi yapılacak binaları 5 katla sınırlandırdı. Ancak 14-15 katlı orta hasarlı binalara güçlendirme ruhsatı vermek çelişki değil mi? ? Yer bilimciler depremlerin devam edeceğini söylüyor. Olacaklardan kim sorumlu tutulacak' dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerin ardından Yeşilyurt İlçesindeki imar plan uygulamaları, kat yüksekliklerinin belirlenmesi, orta hasarlı binaların güçlendirme, projelendirme ve ruhsatlandırma süreçleriyle ilgili konuları ele almak maksadıyla Yeşilyurt Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyeleriyle bir araya geldiklerini yapılacak binaları 5 katla sınırlandırdığını açıkladı.

Yer bilimci Prof. Dr. Mehmet Önal, sosyal medyadan yaptığı açıklamaya karara tepki gösterdi. Önal, “Yeşilyurt (Malatya) belediye meclisi yapılacak binaları 5 katla sınırlandırdı. Ancak 14-15 katlı orta hasarlı binalara güçlendirme ruhsatı vermek çelişki değil mi? Yer bilimciler depremlerin devam edeceğini söylüyor. Olacaklardan kim sorumlu tutulacak” diye sordu.

Yorumlar 3
Arif APAK 15 Ekim 2023 00:10

5 Katla sınırlı tutmak güzellik de orta hasara çevrilmiş binalar da 14-15 katlılar. En ufak bir depremde bunlar insanlara mezar olur. ORTA HASARLI DİYE BİRŞEY YOKTUR. Yıkmak gerekir.

Y.B. 14 Ekim 2023 20:13

Sayın hocam,Yeşilyurt bölgesinde kaç adet 14-15 katlı binaya güçlendirme veriliyor veya verilecek.Lütfen onları 'da yazsanız, hatta binanın sahipleri kimler? Bunu da bilmek hakkımız diye düşünüyorum.

Adem 14 Ekim 2023 16:40

Daha önce Önal hocamız evlerin yıkımı analizleri sonucunda yıkılmalı milli servet diyordu.Ki bilimsel analizler herkesin şahsi düşüncesinden daha önde gelmeliyken iki de bir çıkıp daha önce söylediğinin de aksine açıklamalar yaparak kendi düşüncelerini bilimin önünde görmesi ve ahkam kesmesi kendisine yakışan bir durum değil. Önal Hocam lütfen bilimi öteleyerek ahkam kesmeyin.bilim herkesin fikrinin daha üstündedir

Bakmadan Geçme