Öğretmenler iş bırakıyor

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) öğretmen maaşlarının düşük kalması ve sendika ikramiyelerine yüzde 2 barajı getirilmesi nedeniyle 2 Ocak Pazartesi günü iş bırakacak.

Öğretmen maaşlarının düşük kalması ve sendika ikramiyelerine yüzde 2 barajı getirilmesi ve eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek üzere Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, eylem kararı çerçevesinde 2 Ocak Pazartesi günü Malatya'da öğretmenler iş bırakacak. Eğitim Gücü Sen Malatya İl Temsilcisi Ramazan Berkeban, Malatya Soykan Meydanında yaptığı açıklamada, asgari ücrete mahkûm edip maaşından en üst düzeyde vergi alan ve bununla yetinmeyip sendika seçim ve örgütlenme hakkına müdahale etmeye çalışarak eğitim çalışanlarının iradesine yön vermeye çalışanlara karşı olduklarını dile getirdi. Eğitim çalışanlarının temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiğini söyleyen Berkeban, "Çalışanların Kira ödemeleri yapıldıktan sonra maaşlardan kalan miktarla aylık gıda ihtiyaçlarını karşılamaya, elektrik, su, doğalgaz, iletişim faturalarını ödemeye bile yetmemektedir. TÜİK enflasyon rakamları dışında enflasyonun yükselmesine karşı politika geliştiremeyen hükümet sayesinde, maaşlarımıza yapılan zam ve sözde enflasyon farkları daha elimize geçmeden erimiş, memur enflasyona ezdirilmiştir. Bunlar yetmezmiş gibi vergi dilimi düzenlemesinin ısrarla gündeme alınmaması bizi açlık sınırına doğru sürüklemiş maaşlarımız asgari ücret düzeyine gerilemiştir" dedi.

Vergi kesinti oranı sabitlensin

Kurumlar tarafından belirlenen vergi oranlarının refah seviyesine çekilmesini, alım gücünün korunması için gelir vergisi oranının güncel ekonomik koşullara uygun olarak revize edilmesini söyleyen Berkeban, vergi kesinti oranını yüzde 15'e sabitlenmesi gerektiğini söyledi.

Memurun sesi duyulmalı

Eğitimciyi bu hale getiren yetkili sendika ve destekçisi sarı sendikalar konusuna da değinen Berkeban, "Siyaset ile kol kola giren sendika anlayışının geldiği son nokta ise hukuk tanımazlık olmuş daha önce Danıştay tarafından iptal edilen maddeye rağmen ve yine mahkemeden döneceğini bilerek kendilerinden istifa edenleri ve gerçekleri yüzlerine vuran sendikaları cezalandırmak, yeni kopuşları engellemek için bu gün de %2lik sendika kotası getirerek kendi kurdukları düzeni devam ettirmeye, çalışanların seslerinin duyulmasına ve haklarının aranmasına engel olmaya, kendi ekonomik ve siyasi emellerinin önündeki son engelleri kaldırmaya çalışmaktadırlar. Bu süreçte kullandıkları tek koz aylık olarak fazladan alınacak 150 TL'dir. Siyasetin ve “malum sen”lerin bu paraya muhtaç olduğunu düşündükleri eğitim çalışanları artık gerçeklerin farkındadır, yaşadıkları geçim sıkıntısının sebebini gayet iyi görmüştür. Sendikacılık anlayışından uzak, üyelerini sayıdan ibaret gören bu anlayışın artık kamu çalışanlarına yapacağı tek hizmet kendini fes etmektir" ifadelerini kullandı.

İş bırakma eylemi yapacağız

Berkeban, taleplerin karşılanmadığı takdirde eğitim çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek için 2 Ocak 2023 Pazartesi günü iş bırakma eylemi yapacaklarını belirterek, 'Bizler bu gün buradan bir kez daha haykırıyor ve açlık sınırında maaşı kabul etmediğimizi bildiriyoruz. Bu isteklerimiz karşılanana kadar da susmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Çok olanlar değil inananlar kazanacak!' diye konuştu.

Bakmadan Geçme