O fayda büyük deprem beklenmiyor

Malatya'da, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından artçı sarsıntılar ve küçük çaplı depremler sürüyor. Yer Bilimleri Uzmanı Doç. Dr. Taylan Sançar, 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat depremleri sonrasında Pütürge Fayı üzerinde yapılan incelemelerde belirtildiği gibi büyük deprem üretme ihtimalinin az olduğunu söyledi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yanı sıra Malatya'da 27 Şubat'ta Yeşilyurt merkezli yaşanan depremlerde binlerce bina yıkılırken yüz binlerce bağımsız yapı ağır hasar aldı. Büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra bölgede yaşanan artçı depremler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Munzur Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Yer Bilimleri Uzmanı Doç. Dr.Taylan Sançar, sosyal medya hesabından Malatya-Pütürge fayı ile ilgili açıklamada bulundu.

Pütürge'de ihtimal yok denecek kadar az

Saçar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "6 Şubat ve 2020 Elazığ depremlerini yaratan fayları dikkate aldığımızda, Pütürge, Malatya yakınlarında olan kırılmamış fayın ilk çalışmalarda belirtildiği gibi büyük deprem üretme ihtimali yok denecek kadar az."

Bakmadan Geçme