Nergiz Türkiye Şampiyonu

Sakarya'da gerçekleştirilen Bay-Bayan Türkiye boks şampiyonasında Malatyalı sporcu Sedef Nergiz 75 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Boks Federasyonun faaliyetler programında yer alan yıldız Bay-Bayan Türkiye Boks şampiyonası 30 Mayıs - 7 Haziran 2023 tarihleri arasında Sakarya'da yapıldı.
Türkiye Boks Federasyonu Bay-Bayan boks şampiyonasında Türkiye birincisi olan Sedef Nergiz, Avrupa ve Dünya şampiyonluğu için mücadele edeceğini belirterek, "Bana inanan ve hep yanımda olan aileme teşekkür ederim. İlk günden beri bana inanan ve destek veren hep yanımızda olan Antrenörüm Ramazan Yavuz'a ne kadar teşekkür etsem azdır. Emeklerinin karşılığını şampiyon olarak ödemem bile azdır. Şimdi sırada Avrupa ve Dünya şampiyonluğu var. Zaman kayıp etmeden antrenmanlara başlayacağım. Yeni şampiyonluklar için elimden geleni yaptığım gibi bundan sonra da yapacağıma kimsenin kuşkusu olmasın. Bu şampiyonluk tüm Malatyalı hemşerilerimize gelsin. Yolumuz uzun. Bana inanan ve dua eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Milli Takım Antrenörü Ramazan Yavuz ise depremden etkilenen sporcuların olduğunu ifade ederek, “ Her Şampiyon sporcunun bir çalışma hikayesi vardır. Depremden dolayı etkilenen çok sporcularımız oldu. Onların maça katılmaması bizleri üzdü. Burada birçok şampiyon sporcu daha çıkartırdık. Bundan sonra Malatya'mız daha çok başarılar elde etmesi için daha çok çalışacağız. Sedef Nergiz çok yetenekli ve galibiyetli bir sporcu. Yeni Olimpiyat Spor Kulübü olarak Malatya'mıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygularla bize destek veren herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Malatya Boks il temsilcisi Murat Tan ise “Malatya adına yarışan yeni Olimpiyat Spor Kulübü sporcumuz Sedef Nergiz, 75 kg tüm rakiplerini yenerek şampiyon oluşmuştur. Uluslararası arenada bayrağımızı dalgalandıracağına inancımız tamdır. Bundan sonra Malatya'mız adına yarışan her sporcu kardeşlerimizin yanındayız ve her türlü desteği sağlayacağız. Yaklaşık bir yıldır görevdeyiz. Geldiğimiz günden bugüne bir çok Malatya Boks Şampiyonası yaptık. Meyvelerini almaya başladık. Hakem kursları ve Antrenör seminerleri düzenleyerek yeni bir jenerasyon Malatya'mıza kazandırmaya çalışıyoruz. Aynı şekilde uluslararasında da büyük başarılara imza atacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme