Muhacir Ensar buluşmaları
BİLSAM Muhacir Akademi tarafından Muhacir- Ensar ruhunu yaşatmak için 'Kahvaltı ve Çok Dilli Naat Programı Etkinliği'' düzenlendi. Öğretim Üyesi Dr. İsmail Söylemez, Muhacir-Ensar buluşmalarının ilkinde bir arada olduklarını ve geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyledi.
BİLSAM binasında gerçekleştirilen kahvaltı programına BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. İbrahim Gezer, yönetim kurulu üyesi Yelda Polat, İbn-i Haldun Sosyal Araştırma Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sağlam, Muhacir Akademi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi İsmail Söylemez, Muhacir Akademi Koordinatörü Sariye Uzan, Afganistan ve Yemen ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeden çok sayıda öğrenci katıldı. Programda konuşan BİLSAM Muhacir Akademi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi İsmail Söylemez, “Geleneksel hale getirmeyi planladığı düşündüğümüz Muhacir- Ensar buluşmalarının ilkinde bir aradayız. Muhacir Akademinin kurulduğu günden bugüne hizmetlerden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Muhacir akademiyle ilk defa tanışan arkadaşlarımız var bu kahvaltı vesilesiyle muhacir akademi neden kuruldu sizlere tanıtmak istiyorum. Küçük bir bilgi notu paylaşmak istiyorum. Muhacir Akademi olarak uluslararası öğrencilerin günlük hayatta kendilerini ifade edebilecek Türkçe öğrenmelerini sağlamak amacıyla bünyemizde çeşitli kurslar açtık. Özellikle üniversite hazırlık sürecinde olan ya da üniversitede okumakta olan kardeşlerimize TÖMER esaslı bir Türkçe hizmeti vermekteyiz. Kısa bir süre önce kurulmamıza rağmen hızlı bir şekilde kurumsallaşarak çalışmalarına başlamıştır. Muhacir Akademi bünyesinde, eğitim işleri, kültür işleri koordinatörlüğü, ARGE ve sosyal medya tanıtım birimi hizmete başlamıştır'' dedi.
Türkçe kursları düzenlemekteyiz
Muhacir Akademinin yapmakta olduğu faaliyetler hakkında açıklama yapan Söylemez, “Yabancı öğrencilere Türkçe kursları düzenlemekteyiz. Türkçe eğitimimiz devam etmekte. Öte yandan ön kayıtlarını gerçekleştirmiş sınıf açılmasını bekleyen yaklaşık iki yüz elli öğrenci bulunmakta. Muhacir akademi muhacir öğrencilerimizi uluslararası öğrencilerimize yönelik yabancı öğrenci (YÖS) sınavına hazırlamak amacıyla böyle bir etkinliği gerçekleştirmiştir. YÖS kursu kapsamında hali hazırda üç öğretmen eğitim vermektedir. Bu süreç içerisinde eğitim, etüt, tercih danışmanlığından oluşan konsept bir danışmayı planlıyoruz. Uluslararası öğrencilerimizin sıklıkla dile getirdikleri bir şikayetleri vardı. Özellikle Türk Dili ve İnkılap Tarihi derslerinde sıkıntılar yaşadıklarını söylüyorlardı. Takviye kursları başlatıp, daha rahat aşılabilir bir duruma getirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz burada okumakta olan kardeşlerimizi daha yakından tanımak onlarla güçlü bir iletişim gerçekleştirebilmek. Bütün bu çalışmaların sonucunda çıkacak, şiirler, yazılar, öyküler benzeri yazılar beynelminel kültür, sanat, edebiyat dergisi olarak karşınıza çıkacak bir dergi projesi” şeklinde konuştu.