MSB'den Fırat Kalkanı Mesajı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Suriye'deki terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi ve kahraman Mehmetçikleri onurlandırdı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Bakanlık, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'deki terör örgütlerine karşı yürüttüğü başarılı operasyonları ve bu süreçteki kahramanlıkları vurguladı.

MSB'nin mesajında, "DEAŞ başta olmak üzere Suriye'deki terör örgütlerine büyük darbe indirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8'inci yıl dönümünde, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve kahraman Mehmetçiğimizi gururla selamlıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Fırat Kalkanı Harekatı, 2016 yılında Türkiye'nin güney sınırını korumak ve bölgedeki terör tehdidini bertaraf etmek amacıyla TSK tarafından başlatılmış ve Suriye'deki DEAŞ unsurlarına karşı önemli başarılar elde edilmiştir. Harekatın yıl dönümünde yayımlanan mesaj, TSK'nın bölgedeki kararlı duruşunu ve vatan savunmasındaki azmini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme