MOTAŞ'ta tas kayıp

Geçtiğimiz mart ayında MOTAŞ Müdürü Cemal Erkoç'un istifası sonrası MOTAŞ Müdürlüğü kaldırılmış, yerine MOTAŞ'a sorumlu müdür atanmıştı. MOTAŞ'a sorumlu olarak atanan müdürün, kuruma uğramadığı bu durumun kurumda başıboşluk oluşturduğu öne sürüldü.

İddiaya göre; MOTAŞ'ta kurulu bir düzen olmadığı ve araç bakımları yapılmadığı için araçlar günlerce arızalı sefere çıkmak zorunda kalıyor ve otobüs seferleri aksıyor, bu durum personele yükleniyor, personel ise işi bırakmak zorunda kalıyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri (MOTAŞ AŞ.) Müdürü Cemal Erkoç'un geçtiğimiz mart ayındaki istifası sonrası MOTAŞ Müdürlüğü kaldırılarak, yerine Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesinden bir müdür sorumlu olarak atanmıştı. Sorumlu olarak atanan müdürün, daireye uğramadığı bu durumun dairede başıboşluğa neden olduğu ileri sürüldü. MOTAŞ'ta kurulu bir düzenin olmadığı; araç bakımları yapılmıyor, sefer sayıları yetişmediği gibi personel fazla olmadığı için iş yoğunluğunun artıyor, yoğunluğa dayanamayan personelin istifa etmek zorunda kaldığı iddia edildi.

Müdür daireye bile uğramıyor

‘MOTAŞ'ta şuan da kurulu bir düzeni yok' diyen yetkililer, “Otobüs seferleri olsun. Yolcu taşımacılık olsun. Yetişemiyor niye yetişemiyor. Malum deprem bölgesi görevlerimiz var. Lakin yetişemediği yerlerde sürekli olsun personele yükleniyor. Nasıl yükleniyor. 3 kişinin işini bir kişiye yaptırmaya çalışıyor. İş mesaiye, farka geldiği zaman fedakârlık, fedakârlık, fedakarlık başka bir şey yok. Şuan da çalışan arkadaşlarımız var. 4 kişinin 5 kişinin işini görüyor. Sürekli koşturmaca sabah 4 buçuktan başlıyoruz. Akşamın 8'ine 9'una kadar durmak yok. Sürekli koşturmaca ama farklı bir durum olduğu zaman ne personele sahiplenme var. Ne arkasında durma var. Bir şey olduğu zaman yolcuyla münakaşaya girme. Yolcu gelip bana hakaret ediyor bana diyor sen sus. Sen karşılık verme. Gelip de demiyor ki? Yolcu bir şey derse, gerekeni yap biz senin yanındayız. Bunların haricinde düzen denen bir şey yoktur. Belli bir şey yoktur. MOTAŞ depremden sonra çok farklı bir düzeye geldi. Çoğu personel arkadaşlarımız işi bıraktı. İşin zorluğundan dolayı emekli olanlar oldu. Şuan çok büyük açık var. Yeni yeni personel almaya başladılar. Gelen de geri bırakıyor işin zorluğundan dolayı. Zor şartlarda kimse çalışamaz ama geçim sıkıntısından dolayı gelip çalışıyoruz ama iyi ki iyi kötü işimiz var diyoruz. Şeyde bakıyorsun resmi kurum ama başında kimse yok. Bir müdür yardımcımız var adam nereye yetişeceğini şaşırıyor. Dört aydır dediler yeni müdür geldi daha yüzünü görmemişiz. Herkesi toplayıp da, beni bu kuruma atadılar ben sizin müdürünüzüm adım bu, görevim bu diye toplantı bile yapmadı” şeklinde konuştular.

Belirli noktalara sefer yetişmiyor

MOTAŞ'ın belirli bölgelere otobüs seferlerinin olmadığı dile getiren yetkililer, “Melekbaba mahallesi tarafına otobüs seferlerimiz yoktur. Belirli noktalara yetiştiremediği için iptal ediyor ya da sabah akşam tek sefer çıkartıyor” diye konuştular.

Araçlar günlerce arızalı kullanılıyor

MOTAŞ'ta yer alan otobüslerin bakımlarının olmadığını söyleyen yetkililer, “Otobüs araçlarında bakım yok. Doğru, dürüst ilgi alaka yoktur. Gidiyorsun arıza oluyor. Günlerce haftalarca bekliyorsun. Arızalı, arızalı araç kullanıyorsun. Araç seferine gitsin ne oluyorsa olsun. Araç kullanırken bir fren boşalsa bir şey olsa topun ağzında ilk şoförler oluyor. Sonra sen niye bu araca götürüp yaptırmadın diyorlar. Götürüyorsun aracı tamire akşam, sabah aynı şekilde alıyorsun. Tüm yük şoförler de yani. Önceden bir hevesle işe geliyorduk. Şimdi ise zorla geliyoruz” açıklamalarında bulundular.

Yorumlar 7
Mehmet Apaydın 30 Temmuz 2023 21:33

8 yıl şoför olarak çalıştığım Motaşta 2019 yılındaki seçimlerden önce bende ayrılanlar danım Malatyanın bütün belediye çalışanları bir tarafa motaşın şoförleri bir tarafa Bu motaşın şirket içinde de geçerli ben çalışmaya başladığımda Motaş idari binayı 14 kişi idare ediyordu şimdi 100 üstünde yan gelip yatanlar var Yıllarca bilerek isteyerek zarar ettirilmiş makam aracı olarak yeğenleri nin araçlarını kiralayıp haksız kazanç elde edilmiş o kadar liyakattan uzak ki torpili olanın borusunun öttüğü depoculuktan Müdür yardımcılığına torpille yükselinebilen tek şirket Belediyenin üvey evladı tabir caizse istenmeyen çoçuk şoförler mesaileri ve fazla çalışmaları ödenmeyen hep mağdur edilen yine onlar sabah gün ağarmadan gece 04.00 de işe gitmek için yola düşen şoför arkadaşlarım sahipsizlikten kış günüde gece eve dönmek için bekleyecek yer olmadığı ve aralıklı servisi kaçırdığında Koca bir Malatya'yı taşıyan lakin kendine sıra gelince yolda kalan yaka mahallesinden gelenler veya şehir mezarlığına cenazelerini bırakanların araçlarına otostop çekip bir an önce ailesine ulaşmaya çalışan gariban arkadaşlarım Belediye başkanlarının seçim zamanları hatırlayıp sözler verdiği seçildikten sonra unuttukları Malatyanın bütün yükünü ve cefasını tek başına göğüsleyen Şoförler. Motaşın içinde bile büyük bir ayrım var masa başında maaş alanlar bir tarafta Kazası Belası Trafik cezası birde üstüne şirketin bezdirmek için gönderdiği savunmasıyla uğraşan şoförler bir tarafta Darbe günü bile tankların üstüne otobüsünü süren otobüslerde günlerce nöbet tutan Pandemide canını hiçe sayıp hizmet eden Depremde ailesini sahipsiz bırakıp malatya için yola düşen ŞEREFLİ her türlü övgüyü hak eden cefakar arkadaşlarım Rabbim size kaza bela vermesin yar ve yardımcınız olsun

Mehmet Apaydın 30 Temmuz 2023 20:44

8 yıl şoför olarak çalıştığım Motaştan 2019 da artık dayanamayarak bende ayrılanlar danım LİYAKATİN olmadığı torpile dayalı bir şirket sistemi bütün yük şöförlerde ama sahip çıkılmayan yine şoförler iddaa ediyorum Malatyanın bütün belediye çalışanları bir tarafa çalışma konusunda motaşta şoförlük bir tarafa Motaş şirketinin içinde bile tek çalışan alınterinin hakkını alamayan tek şoförler O kadar torpil ve liyakatsızlık dönüyor ki depocusunun Müdür yardımcılığına yükseldiği adam kayırmanın üst sıralarda olduğu bir kurum mesailer de hile hurda yapılan iş bitiminde kış günü gece soğukta saatlerce servis bekleyen koca bir Malatya halkını taşıyan lakin kendi eve gitmeye gelince yolda kalan ve yaka mahallesinden yada şehir mezarlığında cenazelerini bırakanların alması için otostop çeken gariban bir personel Belediye başkanlarının seçim zamanı hatırladığı sözler verdiği ama hiç tutmadığı belediyenin üvey evladı tabiri caizse istenmeyen çoçuk Çalışan arkadaşlarımın Rabbim yardımcıları olsun kaza bela vermesin inşallah

Kaysikentli44 30 Temmuz 2023 19:39

Motaş calışanları yazmış suz hangi müslümanın hatasını kabul ettigini duydunuz?sorsan elhemdulillah müslümanim der ama müslümanligin M si bilmez.deprem sonrasında halka yaptikları haksızlıgı sorsanız ne yaptik derler denetim yok kendi kafalarina göre seferlere cikiyorlar halk korkutan birşey soramıyor mafyacılık yapnaya başladılar.bir yerden bir yere gitmek bir gününe neden oluyor.iş kaybına seveb oluyor ama motaş ve kaptanların umurlarindamı.o kadar belediyenin araclarını kiraya verdiler kimse denetlemiyor sormuyor bir saatte bir sefer cıkartmişlar resmen insanlik dışı otobüs e zam yapacaksanız adam gibi yapin milleti magdur etmeyin

İsmail Gürbüz 30 Temmuz 2023 10:25

Hastaneler universite hasanbey hattına acil otobüs seferi başlatılmalı ama yok tam rezilsin motas rezil

yalçın 29 Temmuz 2023 14:15

Böyle yalan yanlış haberler yapmayın araştırmadan sormadan haber yapılmaz Kaç defa motaşa geldiniz kaç defa başı boş buldunuz Bir deli söyledi Bin akıllı inandı misali Böyle iftira tarzı haberler yapmakla kimse sizin gazeteye ödül vermez Yaptığınız haber İnsanların gururlarıyla oynamak Vatandaşı Belediye ve belediye çalışanlarına düşman etmektir başka bir şey değil, Madem böyle bir ihbar geldi gideydiniz araştıraydınız görüntü alaydınız ondan sonra haber yapaydınız .

Mustafa 29 Temmuz 2023 13:12

Şirkette 7 yıldı idari birimde çalışıyorum.Motaş ilk defa piya borcu olmadan ve en yüksek personel maaşı dönemini yaşıyor.Filo ya sürekli yeni araçlar ekleniyor.Bu olumlu gelişmeler nasıl oluyorsa şirkete uğramayan bir müdür tarafından yapılıyor.Motaş altın çağında şu anda.Lütfen haber yaparken gerekli bilgiyi alın.Hatta birgün şirkete gelin misafir edelim bu tüm yazılanları tek tek çürütelim.Koca şirketi başı boş diye yazmanız emin olun gazetecilikle bağdaşmıyor.

Fatih..... 29 Temmuz 2023 11:57

Yalan yanlış haberler yapmayalım lütfen darbede biz vardık pandemide biz vardık depremde yine biz varız işimizin basinda devam ediyoruz herkes herseyi elinden geldiğince en iyisini yapıyor yapmayada devam edecektir.isinden memnun olmayanda bırakır gider çok şükür şartlar ağır evet ama malum şehrin durumu ortada melekbaba demissin orda yıkım çok hasarlı bina çok ayrıca vatandaş 300 metre yürüse otobüs zaten var Hanbey hattına çalışan aracımız var binilir melekbaba nin alt tarinda geçen Hatunsuyu aracı var 300 metre yürüse binilir ama bunları düşünen yada uygulayan yok biz ekmek yediğimiz yere ihanet edemeyiz sukur rabbime içimizden memnunuz başındayız.......size önerim beğenmediğiniz motas otobüsüne bedava kartla ücretsiz binmeyin......not.sana bu haberi yaptıran mesai arkadaşıma da şöyle adam deilmis delikanlı deilmis......

Bakmadan Geçme