Mevlid-i Nebi haftası bir fırsat mevsimidir

Malatya İl Müftülüğü tarafından, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, 'Mevlid-i Nebi haftasını yüce nebiyi andığımız,  anarken anlamaya çalıştığımız, hayatındaki güzellikleri hatırladığımız ve o erdemleri hayatımıza taşıma irademizi ve gayretimizi arttırıp tazelediğimiz bir fırsat mevsimi olarak görüyorum' dedi.

Tüm Türkiye'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Malatya İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenledi. Konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, Mevlid-i Nebi haftasını bir fırsat olarak gördüğünü ifade etti.

“Her gün günahsız bir insan olmasına rağmen istiğfar eden, dua eden bir kuldur O “

Hz. Muhammed'in (s.a.v) Peygamber olmasına rağmen sürekli tövbe eden bir kul da olduğunu belirterek şunları söyledi:”Mevlid-i Nebi haftasını yüce nebiyi andığımız, anarken anlamaya çalıştığımız, hayatındaki güzellikleri hatırladığımız ve o erdemleri hayatımıza taşıma irademizi ve gayretimizi arttırıp tazelediğimiz bir fırsat mevsimi olarak görüyorum. O'nun hayatındaki güzelliklere farklı başlıklarla bakıp hatırlamaya çalışıyoruz. O'nun hayatındaki güzelliklere farklı başlıklarla bakıp hatırlamaya çalışıyoruz. Allah Resulünün istikamet olarak bizlere en önemli rehberliği O'nun kul olarak beşer olarak ortaya koyduğu tavırlardır. Peygamberimiz bir resuldür. Nebi'dir. Elçidir ama bununla birlikte bir kuldur ve beşerdir. Bunu hiç unutmayan, sıkça hatırlayan ve hatırlatan bir insandır. Nafile namaz ve ibadetlerle Cenab-ı Allaha yakınlaşma çabası içinde olan bir kuldur. Gece yarılarında kalkıp uzunca kıyama duran bir kuldur. Sadece farz olan oruçlarla yetinmeyen, nafile oruçlarla günlerini bereketlendiren, sadaka veren, infakta bulunan bir kuldur. Her gün günahsız bir insan olmasına rağmen istiğfar eden, dua eden bir kuldur O.”
.

Bakmadan Geçme