Mescid-i Aksa'da Yahudi kurbanı

İsrail polisinin, Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik müdahaleleri son günlerde şiddetini artırdı. Yaşanan olaylara tepkiler artarken Malatya'da Genç İHH önderliğinde bir araya gelen STK'lar İsrail protesto edilip basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, saldırılara, çözüm bulunmazsa Yahudilerin Mescid-i Aksa'da kurban kesecekleri vurgulandı.

Her yıl Ramazan ayıyla birlikte İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar düzenliyor. Bu Ramazan'da da saldırılarını sürdüren Siyonist İsrail, 5 Nisan gecesi Mescid-i Aksa'ya yapılan baskında ibadet eden Müslümanlara ses bombaları atılıp, plastik mermilerle ateş edildi. 6 kişinin yaralandığı baskınlara Dünyanın bir çok ülkesinde tepkiler giderek artıyor. Yurt genelinde protestolar düzenlenirken bir tepkide depremden ağır yara alan Malatya'dan geldi. Malatya'da Genç İHH önderliğinde bir araya gelen STK'lar, İHH Afet Lojistik Merkezinde saldırılara tepki göstererek, basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Genç İHH Başkan Yardımcısı Emin Şentekin, İsrail'in Kudüs için büyük bir tehdit olduğunu vurgulayarak, “Mescid-i Aksa, bir Ramazan ayında daha İsrail tehlikesi altında. Kudüs'e saldırıyorlar, Müslümanları öldürüyorlar, kadın ve çocukları yaralıyorlar. Kudüs'ün sokaklarında ve Mescid-i Aksa'da kurşun sıkıp bomba atıyorlar. İsrail'in Kudüs'ün Yahudileştirilmesi kapsamında Mescid-i Aksa'ya saldırması tamamen yasa dışıdır. İsrail sistematik şekilde Filistinlileri bölgeden uzaklaştırarak, burada bir Yahudi mabedi inşa etmek istemektedir. Sistematik saldırılar İsrail'in geçmiş politikalarının bir parçasıdır. Filistinliler hâlâ Nekbe'yi yaşamaya devam etmektedir. Bu felakete son verilmesi gerekmektedir. İsrail, Mescid-i Aksa'ya baskın yapmasının ardından orada ibadet halinde bulunan Filistinli kadınlara yönelik büyük bir saldırı girişiminde bulundu. Bu hunharca saldırı, İsrail'in bölgeye uygulamış olduğu sistematik saldırıların bir neticesidir ve Filistinli her kesimin hedef alındığının göstergesidir. Kadın hakları konusunda sık sık dünya kamuoyuna mesaj veren İsrail; bu perdenin ardındaki ikiyüzlü tavrı bir kez daha göstermiştir. İsrail; kadın, çocuk, yaşlı demeksizin herkesi hedef almaktadır” dedi.
İsrail, bu saldırılarla odak değiştiriyor
İsrail'in iç işlerindeki problemleri örtmek amacıyla Mescid-i Aksa'ya saldırdığını dile getiren Şentekin; “İsrail, iç siyasetindeki sıkışmanın ve problemlerin neticelerinden biri olarak, Mescid-i Aksa'ya saldırı gerçekleştiriliyor. Saldırılardan dolayı Filistinlilerin ibadet ve yaşama hakları İsrail tarafından ellerinden alınmaktadır. İsrailli siyasetçiler, tapınak gruplarına destek vererek Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılara öncülük etmektedirler. İsrail'in kendi içindeki anlaşmazlıklar ve çatışmaların son dönemde artması, Filistinlilere yönelik saldırıların da artmasına yol açmıştır. İsrail, bu saldırılar ile odak değiştirmek istemektedir. Tarihindeki en büyük protestoları yaşayan İsrail, Mescid-i Aksa'yı ve Müslümanları hedef alarak gündemi değiştirmek istemektedir” şeklinde konuştu.
Mescid-i Aksa'da Yahudiler kurban kesecekler
Açıklamalarında Pesah Bayramına değinen Şentekin, “6-12 Nisan tarihleri arasına denk gelen Pesah Bayramı dolayısıyla Tapınak grupları uzun zamandır hazırlıklarını gerçekleştirdiler. Kurban kesme faaliyetini de barındıran Pesah için Siyonist gruplar, kurban ile Kudüs sokaklarında dolaşan ya da Aksa'da kurban adayabilenlere para ödülü verecekler. Tapınak grupları, her sene Pesah döneminde kurban faaliyeti için Mescid-i Aksa'ya biraz daha yaklaşmaktadırlar. Bu durumun önüne geçilmezse, yakında Yahudi gruplar toplu olarak Mescid-i Aksa'da kurban girişiminde bulunacaktır” ifadelerini kullandı.
Amaçları murabıtları yıldırmak
Genç İHH Başkan Yardımcısı Şentekin, ”İsrail, murabıtları yıldırmak amacıyla gözaltı, uzaklaştırma kararı, Batı Şeria veya Batı Kudüs'e giriş yasağı gibi uygulamalarda bulunmaktadır. Bu baskılar yalnızca murabıtlarla sınırlı kalmayıp, onların ailesini de etkilemektedir. Kudüs'ü savunanlar uzaklaştırılıyor. Kudüs'ü hem maddi hem de manevi olarak asla yalnızlığına terk edemeyiz ve etmeyeceğiz” diyerek Yahudi zulmüne sessiz kalmayacaklarını duyurdu.
İsrail'e ders verelim
İsrail'in kınanmayla durdurulamayacağını vurgulayan Şentekin, “Her türlü engellemeler ve baskılamalara rağmen, gençler akın akın Mescid-i Aksa'ya doğru gitmekte. Bu mücadele sadece Kudüs gençlerinin mücadelesi değil; bizlerin de mücadelesidir. Filistinli gençlerin direnişini ve mücadelesini bizler de burada sürdürmeliyiz. Mescid-i Aksa'nın muhafazası ve Kudüs'ün geleceği için İsrail'e karşı olmalıyız. Mescid-i Aksa saldırı altında. Çok geç kalmadan bütün Müslümanlar birleşmeli ve harekete geçmeliyiz. İşgalci İsrail, Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve kutsallarımıza bu Ramazan da vahşice saldırmaya devam ediyor. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Buradan kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, islam liderleri, vicdan sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Bir araya gelin ve İsrail'in planlarını hep beraber bozalım! Bütün tabelaları bırakalım. Onlar sadece kimlik. Tabelamız Mescid-i Aksa'dır, tabelamız Kabe'dir, tabelamız insandır, tabelamız adalettir, tabelamız mazlumdur. Hadi seferber olalım. Teyakkuzda olalım. Meydanlara inelim. Hep beraber İsrail'e ders verelim” diyerek Müslümanları birlik olmaya davet etti.

Bakmadan Geçme