MEB yasakladı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin güvenliği ve sağlığı için önemli bir adım attı. Yeni düzenlemeye göre, okul önlerinde kontrolsüz gıda satışı yasaklanacak.

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda gıda güvenliğini artırmak amacıyla yeni bir düzenleme getirdi. Bakanlık, okullara gönderdiği bilgilendirme formunda, kontrolsüz gıda satışlarının yasaklanacağını ve 2020/8 Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi'ne uyulmadığına dair bildirimler aldıklarını belirtti.

Öğrenciler için Yeni Tedbirler

Bakanlık, okullara gönderilen bilgilendirme formunda, kontrolsüz gıda satışlarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, öğrencilerin seyyar satıcılardan yiyecek almamaları konusunda bilgilendirilmeleri istendi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız, okul ve kurumlarımızda 2020/8 Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi Ek'inde yer alan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına uygun olarak, okul gıda işletmelerinde gıda satışının yapıldığını, ancak düzenlenen diğer sosyal etkinliklerde bu kurallara uyulmadığı hususunda bildirimler almaktadır.”

Gıda Güvenliği İçin Katı Kurallar

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda düzenlenen her türlü sosyal etkinlikler ile kermeslerde, gıda güvenilirliği kurallarına uygun ürünlerin tüketime sunulmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Bu kapsamda, 2020/8 Genelgesi'ne uygun olarak üretilen ürünlerin dışında kalan gıdaların satışının yasaklanacağı bildirildi.

Bu yeni düzenleme ile okul çevresinde kontrolsüz ve denetimsiz gıda satışlarının önüne geçilerek, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli gıdalara erişimi sağlanması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme