MEB'den Malatya'ya özel tedbir

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı ve hayatın durma noktasına geldiği Malatya'da yeni eğitim yılı öncesi hazırlıklar başladı. Yeni eğitim-öğretim yılı için öğretmenlerin barınma ve öğrencilerin okul ortamı için çalışmalar sürüyor.  

Asrın felaketini yaşayan illerde yeni eğitim öğretim yılında aksamaların önüne geçmek için çalışmalar başladı. Öğretmenlerin barınma ve öğrencilerin eğitim ortamı sorunları kolları sıvayan Milli Eğitim Bakanlığı depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel çalışmalar yürütüyor.

Öğretmenlerin ulaşımına kolaylık sağlanacak

Deprem bölgesindeki illerde görev yapan öğretmenlerin konaklamalarına yönelik valiliklerce alınan tedbirler eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlanacak. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitim öğretim hizmetlerinin aksamaması için bu bölgelerde görev yapan ve halihazırda çadır kent, konteyner kent, kamu kurum kuruluşlarına bağlı çeşitli pansiyon ve misafirhanelerde ikamet eden yönetici, öğretmen, memur ve diğer personelin görev yaptığı okul ve kurumlara erişimi taşıma yoluyla gerçekleştirilebilecek.

Telafi eğitimi verilecek

Afet bölgesindeki illerde resmi ve özel okullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan program, 11 Eylül-6 Ekim 2023 tarihleri arasında eğitim ve öğretim faaliyetleriyle beraber uygulanacak.

Bakmadan Geçme