MASKİ'ye yakışmadı

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden olan Malatya'da depremler sonrası musluk sularının bulanık akmasıyla vatandaşlar çareyi çeşme suyunda buldu.

MASKİ tarafından Çelikhan Yolu üzerinde yapılan çeşmeden su almaya giden vatandaşlar, çeşmenin etrafında düzenleme yapılmamasında dolayı çamur içerisinde su almaya çalıştıklarını dikkat çekerek, “İşi ehline verdik” diyorduk ama yine yarım yamalak süren hizmeti MASKİ gibi bir kuruma yakıştıramıyoruz” diye konuştular.
6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremin sonrasında kentin su ihtiyacını karşılayan doğal kaynak suyunda bulanıklık yaşandı. İçme suyunu kaynak suyunda sağlayamayan vatandaşlar ise çeşme suyuna rağbet gösterdi. Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Mahallesinde MASKİ tarafından sonradan yapılan çeşme suyu, çevresinde düzenleme yapılmadığı için suya gelen vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Çeşmenin çevresinde yüzlerce kuyruk oluştuğunu ve etrafının ise toprak olduğu için çamurlaştığını ifade eden vatandaşların mağduriyetlerin giderilmesini ve çeşme suyunun alanına düzenleme yapılmasını yetkililerden talep ediyor.

Yarım yamalak hizmet

Vatandaşlar, “İşi ehline verdik” diyorduk ama yine yarım yamalak süren hizmeti MASKİ gibi bir kuruma yakıştıramıyoruz. Şöyleki; “Gündüzbey Kapotaj civarı yol kenarından çıkan kaynak suyunun yanındaki MASKİ tabelası bulunan kaynak çelmesi önü tam anlamıyla rezalet. Fotoğrafta görüldüğü üzere çağdışı bir çeşme önü. Vatandaş böylesi bir görüntüyü kendine hiç yakıştıramıyor. Tepki dozu artmadan bir an önce o çeşmenin önünün çevresinin yakışır bir hal alması beklentisi içerisindeyiz. Yetkililere duyurulur” diye konuştular.

Yorumlar 7
Suskun 07 Haziran 2023 16:18

Maskinin başında kim var bilmem. Ancak şu bir gerçek ki, Yeryüzünde Allah'ın Malatya ya hediyesi olan güzelim suyumuzu içilmez hale getirdiler. Koltukları kendilerine kalmayacak elbet...

Tc umut 06 Haziran 2023 21:25

Bumu haber doğru dürüst su kullanmıyoruz seçimin ertesi gün fatura gönderdi şimdi diyecekler duş bulaşık için kullanmiyormusunuz kullaniyoruz artık kombi ve beyaz eşya tamir parasını maski öder

Serkan 06 Haziran 2023 21:16

Maski 4 gündür yeşilyurt seyituşağı köyüne su veremedi ne bekliyorsunuz

Vay 06 Haziran 2023 19:24

Malatya bu belediye başkanlarını hak etmiyor bu kadar beceriksizlik olmaz

Maltyali 06 Haziran 2023 17:11

Bu da birşeyi. Bahçeye su baglattirmak için 1.5 ay önce dilekçe verdim. Malesef ilgilenmiyorlar. Liyakatsiz kişiler cok

Deniz Sümbül 06 Haziran 2023 14:07

Ah Malatya AH neler kaybettin,yılların heba edildi,senin sırtından yükseldi,büyüdüler dönüp kendi evlatların sana ihanet ettiler.Doğunun Paris'i denen heryerinden şarıl şarıl su akan,yemyeşil bir şehir zaten depremden önce YAŞANMAZ BİR ŞEHİR'E dönüşmüştü.

Maskinin telini engelledigi esnaf 06 Haziran 2023 09:39

Bu haber mahrukatcilar sitesinin olmayan calismayan tikanan mazgal ve kanalizasyon sorunlarindan yasadiklarinin yaninda pire.kalir is yerlerimiz her yagan yagmurda sular altinda kaliyor her yagmurda her esnafin zarari artarak devam ediyor ama maski kilini kipirtatmiyor adina da gonulden belediyecilik diyor...maskinin hic bir yetkilisine hakkimi helal etmiyorum....kulun adaleti size islemez Allahin adaletin de bogulun ...

Bakmadan Geçme