MASKİ suyu unuttu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), 3 gün önce kestiği suyu hala vatandaşa veremedi. Kesintinin üzerinden neredeyse 72 saat geçmesine rağmen, asıl işi su olan MASKİ, vatandaşa su veremeyerek adeta suyu unuttu. 

MASKİ, Battalgazi ilçesine bağlı Çöşnük, Göztepe, Tandoğan, Zafer mahallelerinde içme suyu hattında oluşan arıza nedeniyle 3 gün önce su kesintisi yapmıştı. Kesintinin üzerinden 72saat geçmesine rağmen arızanın hala giderilmemesi ve bölgeye su verilmemesi MASKİ yönetimi işini yapamıyor mu? Ya da Malatya'nın suyu tükendi bu durum gizleniyor mu? sorusu akıllara getirdi. Dün yaptığımız, 30 saattir vatandaşa su verilmiyor haberi sonrası MASKİ idaresi bülten yayınlamış ve 7/24 mesai mefhumu gözetmeksizin arızaların giderilmesi için çalıştıklarını duyurmuştu. Ancak o duyurunun üzerinden 26 saat geçmesine rağmen MASKİ ne vatandaşa su verebildi ne de arızayı giderebildi. Sürekli 22 bin kilometre altyapı yaptıkları anlatan kurum, 72 saattir bir arızayı neden gideremiyor sorusunu akıllara getirdi. Sıcak yaz günü, suya en çok ihtiyaç duydukları anda sussuz kaldığını söyleyen mahalleli, temizlik yapıp bulaşık yıkayamadıklarını ve duş alamadıklarını ifade ettiler.
Vatandaş ne yapsın?
Konu ile ilgili kurumu arayan vatandaş, çağrı hattına bağlanıyor. Ancak vatandaşlara bilgi verilmediği iddia edildi

Yorumlar 5
Viran. A. Kara ya cevaben 02 Eylül 2023 03:16

Ahmet bey ben size su kesintisinin sebebini anlattım sadece. Mağduriyetiniz içinde çok üzgünüm açıkçası. Evet o boruların değişmesi gerekiyor kısmen değişiyor da. Ama bu saatten sonra boru asbest olmasaydı böyle olmazdı demek bir çözüm değil. Büyük bir şehrin altyapısını dizayn etmek de kolay değil. Her şey hadi deyince olmuyor maalesef. Ayrıca maski personelinin kaba çalışma şeklini de anlamadım açıkçası eğer varsa daha iyi bildiğiniz bir çalışma yöntemi buyrun sizde taşın altına koyun elinizi memlekete faydanız olsun.

Ahmet KARA 01 Eylül 2023 12:08

Biz demiyoruz ki MASKİ suyumuza iş koymuş biz demiyoruz ki DEPREM olmamış; tamamda şimdiye kadar neden ASBEST borular değiştirilme di? Neden hala kaba saba teknikler ile tamirat ve tadilat yapılıyor? Neden hala Maski bünyesinde uzman su tesisat elemanı mevcut değil? Şebeke içerisine harfiyet pislik v.b. kaçıkma işi ilk değil ki VİRANE kardeşim adamları haklı bulalım... YAV YEDİ GÜN OLACAK MUSLUĞUMUZDAN SU AKMADI. SİNEKLER ETRAFIMIZDA KOL GEZİYOR.

Viran. 01 Eylül 2023 03:57

Arkadaşlar depremler altyapıya zarar verdiği gibi deprem sonrası yapılan çalışmalar da alt yapıya büyük zarar vermekte. Özellikle bina yıkımında çalışan hafriyat şirketleri yıkım esnasında ne insan sağlığına ne viran olmuş şehrin üst yapısına ne de altyapısına hiç bi özen göstermeden çalışıyorlar. Alacakları 20 kilo hurda demir için iş makinaları ile saatlerce asfaltın üzerinde beton kıran adamlar altta boru var da kırılır deyip umursuyur mu sanıyorsunuz? Bina yıkılsın da ister su patlasın ister kaldırım asfalt dağılsın mantığı var ki yetkililer de buna ses çıkarmıyor. Söz konusu kesintilerin en büyük sebepleri bu gibi durumlar. Nacip Fazıl Kısakürek Cad üzerinde hemen diyanet vakfı binasının altındaki apartmanın yıkım çalışması sırasında bina olduğu gibi asbest borunun üstüne yıkılıyor yıkımın şiddeti ile boru patlıyor. Patlayan borunun üstündeki enkazı kaldırmaya çalışan iş makinesi boruya da ayrı bir zarar veriyor. Patlamanın şiddeti ile daha önce koruma amaçlı borunun etrafına dökülen mıcır malzeme borunun içine kaçıp çoğu yerde tıkanıklığa sebep oluyor. İşte saydığınız mahalleler bundan dolayı su alamıyor. Ekipler durmadan tıkantı noktalarını bulmaya çalışıyor. Sanki maski bilinçli bir şekilde bu mahallelerde su kesmiş gibi konuşuyorsunuz.

Kürşat 31 Ağustos 2023 22:14

Eleştiri ve tenkit en doğal haktır.Bir şehrin gidişat ve işleyişini en iyi takip edip sorumluluk içersinde haber yapıp eksiklikleri ve güzellikleri ortaya koyacak en güzide kuruluşların başında basın gelir.Özellikle deprem bölgesindeki sıkıntılarımıza ses vermede üzerine düşenleri yapmayanlara işlerinizi hakkıyla yapın diye uyarıda bulunup,haber yapmanız çok isabetli olmuş.Sizleri tebrik İnşallah yetkililer gereken duyarlılığı gösterirler.

Bilen bilir 31 Ağustos 2023 21:56

Nihayet biri duydu sesimizi

Bakmadan Geçme