Malatya'ya Bakanlık Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni sisteme göre, etkin bir koordinasyon için bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürüldü. Erdoğan, partisinden seçilen 4 Malatya milletvekilinin hiçbirine yeni kabinede yer vermedi.

BÜLENT TÜFENKCİ'NİN BAKANLIĞI SONA ERDİ

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile dün bakanlıklar birleştirildi. AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin iki dönem bakanlığını yaptığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yeni sistemde kaldırıldı ve Ekonomi Bakanlığı birleştirildi yeni ismi Ticaret Bakanlığı oldu. Ticaret Bakanlığına ise Ruhsar Pekcan getirildi.

GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR BAKAN OLDU

Cumhurbaşkanı yardımcılığına Fuat Oktay, Adalet Bakanlığına Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanlığına Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanlığına Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanlığına Hulisi Akar, Milli Eğitim Bakanlığına Ziya Selçuk, Sağlık Bakanlığına Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Mehmet Cahit Turan getirildi.

BAŞDANIŞMAN MUSTAFA VARANK BAKAN OLDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanlığına Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanlığına Mehmet Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanlığına Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanlığına Berat Albayrak, Sanayi ve Kalkınma Bakanlığına Mustafa Varank getirildi. Haber Merkezi

Bakmadan Geçme