Malatyalıların psikolojisi masaya yatırıldı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi iş birliğiyle 'Deprem ve Ruh Sağlığı, Stresle Başa Çıkma ve Toplumsal Dayanışma Çalıştayı' gerçekleştirildi. Çalıştayda, deprem sonrası ruh sağlığı, stresle başa çıkma ve toplumsal dayanışma konuları ele alındı.

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da, Turgut Özal Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Psikoloji bölümlerinin ortaklığında 'Deprem ve Ruh Sağlığı, Stresle Başa Çıkma ve Toplumsal Dayanışma Çalıştay' gerçekleştirildi. Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi yerleşkesinde düzenlenen programa Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Altan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Vali Yardımcısı Osman Kural, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İhtiyaç duyuyoruz

Programda, 6 Şubat depremlerinin hem Malatya hem de Kilis üzerindeki etkileri ele alınarak, deprem sonrası ruh sağlığını koruma ve stresle başa çıkma yöntemleri üzerinde duruldu. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, yaşanan acıları hatırlatarak, travmanın etkilerinin hafifletilmesi ve ruh sağlığının normalleşmesi için bu tür çalışmalara duyulan ihtiyacı vurguladı.

Değerli bir çalışma

6 Şubattan Kilis'inde etkilendiğini ancak Malatya'nın daha büyük yıkımlar yaşadığını vurgulayan 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karagöz, "Çalıştayımız, problemlerle başa çıkmada yeni yöntemler geliştirmenin ve yine insanımıza daha uzun süreli yardımcı olabilmenin yöntemlerini geliştirilebileceği konusunda değerli bir çalışma olacaktır" dedi.

'Toplumsal dayanıklılığımızı arttırmamız lazım'

İki şehrinde 6 Şubat depremlerinde etkilenen şehirlerden olduğunu belirten Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, "Bu süreçte birilerinin yaşadığı kayıplar, belirsizlikler ve yeni yaşam koşullarına uyum sağlama zorunluluğu ruh sağlığı üzerinde ciddi baskılar yaratmaktadır. Bu baskılarla başa çıkabilmek, uzun vadeli strateji geliştirmemiz ve toplumsal dayanıklılığımızı arttırmamız gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Özel Haber
Yorumlar 1
Arif 03 Haziran 2024 22:31

Şayet samimilirse dayatmalarla vatandaşa zorbalık yapmayı bıraksınlar.dayatılarak sosyal çalışma mı olur.madem rezerv alan iyi bir uygulama kaldırın zorbalığı vatandaşa haksızlık yaparak değil isteyen ve zarar göreni ayırt edin.moreli bozuk olan bizleri birde mahkemelerde süründürmeyin.deprem öncesi maffolan ülke ekonomisi deprem sonrası resmen toplumu azaplı bir yaşam evresine soktu.birde dayatmalarla amacın alani yolsuzluk olduğu sözde sosyal çalışmalarla kimse kimseyi kandıramaz.85 m2 bir toki evinin alt yapı ve inşa maliyetiyle 3 milyonu geçtiğini oysaki bu paraları yerinde dönüşüm desteği vererek 160-170 m2 evlerin çok rahat yapılacağı herkesin malumu.şayet vatandaşın psikolojisi bunların umrundaysa deprem başlığıyla yapılan bir çok çalışma da yolsuzluklar ayyuka çıkmış vaziyette.yikarken yolsuzluk yaparken yolsuzluk kimse kimseyi kandırmasın amacınız vatandaşı düşünmekse gösterin aksi durumda gazını aldığınız toplumun hakkı bir gün Mahşerde elbet haramzadelerden sorulur.

Bakmadan Geçme