Malatyalılar Müjde..! Bayramdan Sonra Başlıyor...!

Depremden etkilenen Malatya'da TOKİ, YİGM ve Emlak Konut tarafından 37 bin 920 bağımsız birimin inşaat ihalesi yapıldı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, 'Rezerv alanlarındaki çalışmalarda 3 bine yakın bağımsız birimin projeleri tamamlanmak üzere. İnşaat çalışmalarına bayram sonrasında başlanılmasını bekliyoruz' dedi.

Depremden büyük zarar gören Malatya'da, kent merkezini ayağa kaldırmak için başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, 37 bin 920 bağımsız birimin inşaat ihalesinin yapıldığını ve toplamda 65 bin 496 bağımsız birimin inşa edileceğini açıkladı.

Malatya'da Yeniden İnşa Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Depremin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'da, kent merkezi ve çevresinde başlatılan imar, inşa ve ihya çalışmaları hızla devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, projelere dair önemli bilgiler paylaştı. Başer, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Yatırım İşleri Genel Müdürlüğü (YİGM) ile Emlak Konut, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Malatya genelinde 37 bin 920 bağımsız birimin inşaat ihaleleri yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. Bunların yanı sıra, rezerv alanlarındaki çalışmalarda 3 bine yakın bağımsız birimin projeleri tamamlanmak üzere. İnşaat çalışmalarına bayram sonrasında başlanılmasını bekliyoruz. Aynı zamanda, rezerv alanlarında proje çalışmaları devam eden toplamda 24 bin 723 bağımsız birimimiz var. Bu projelerdeki çalışmaların önümüzdeki günlerde hızla tamamlanarak inşaatlara başlanılmasını planlıyoruz" dedi. Kent genelinde toplamda 65 bin 496 bağımsız birimin inşa edilmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1
Adem 18 Haziran 2024 15:15

Liyakatsizlerin hüküm sürdüğü bir toplumda hayatın düze çıkmayacağının muhatapları olarak kim rant, yolsuzluk kısacası talan için yapılan işlere sebep oluyor ve bu işlerin bir tarafında yer alıyorsa şüphesiz er geç belasını bulacaktır.şimdi utanmadan yalan söylüyorlar.utanamadan dönen dolapların kimse farkında değil hoş farkında olsa ne olur merkezi yönetimin zalimliğiyle yerel yönetimin sadık ve uysal hizmetkarlığıyla depremin sarstığı vatandaşın düzenini bu liyakatsizler ordusu yok etmeye çalışıyor.kırsalda yapılan işler dönen dolaplar için ayrılan rant nefislerini doyurmuyor.arsaları inşaata hazır hale getirmek gerekiyor.alt yapı sorunu bir yandan,yenecek rant için zaman kaybı bir yandan.ünlü ekonomistin ülke ekonomisini katledip duasını okuduktan sonra aynı zaman evresinde yaşanan deprem ve sonrasına da kentsel dönüşüm zorbalığı kanunlarını kaynatmaya başladı ve sonunda bir noktaya vardılar.her ne yaptıysa riskli yapılar kentsel dönüşüm için en büyük gerekçe olmaya devam ediyor.işte çarşı bölgesi rant için birinci, şehir merkezine yakın çevre mahallelerde yıkılan,olmayan riskli yapı alanları ikinci ve kırsal toki inşaat alanları üçüncü rant bölgeleri olarak sözde modern bir şehir, sağlam evler yeni yaşam alanları ve benzerini yalanlarla dolu,süslü laflarla sözde hizmet yapacaklarını anlatıyorlar.işte bu açıklama da liyakatsiz başkan yine bu rezil yönteme başvuruyor.kentin dokusuna uygun yapılar inşaa edeceğiz.bu ne ki yalan söylemekten geri durmuyorlar.sizler kırsal alan da alt yapısına araziyi arsa haline getirme işine zaman kaybına bir daire için milyonlar harcayarak talan edilen devlet imkanlarıyla 85m2 bir evi kazık fiyatlara mal edilen işler yapıyorsunuz.olmayan riskli yapıları bahane ederek,alt yapı ve arsa sorunu olmayan çok değerli yerlere cebren rezerv alan ilan ederek kazık fiyatlara yapacağınız 90m2 rezil ve vasat evler yapmaya çalışarak kent ruhuna uygun yalanını da söyleyerek iş yapmaya çalışıyoruz havasında ahkam kesiyorsunuz.bütün işlerinizin özü,Anakara dan dayatılan dehşet kazık fiyatlara yapılacak işlere; vekiller,belediye başkanları,yetkililer şehir adına isyan edip günün sonunda vatandaştan çıkacak bu paralara dur diyeceklerine,daha da çullanarak ve bizlerin geleceğini ipotek altına alarak yerelde Anakaradan devlet imkanlarını talan edenlere yardakçılıktır.bütün işlerin altında zorbalık ve rant dönüyor.bölge iklimine ve insanına uygun evler yapılmadığı gibi kazık fiyatalara ya alın yada sözde değerinde oysaki üç kuruşa istimlak zorbalığı.zalimler!

Bakmadan Geçme