Malatyalılar Dikkat! O Bölgede Evler Tahliye Ediliyor!

Malatya'da 6 Şubat 2023 depreminde ağır hasar alan ve rezerv alan ilan edilen bölgelerdeki sağlam yapılar da dahil olmak üzere tüm binalar 15 gün içerisinde boşaltılacak. Battalgazi ilçesi Tandoğan Mahallesi'nde bulunan sağlam binalara da boşaltma tebligatı asıldı.

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, rezerv alan ilan edilen mahallerde yıkım çalışmaları hızlanıyor.

Bu kapsamda rezerv alan içerisinde bulunan Battalgazi ilçesi Tandoğan Mahallesi'nde bulunan sağlam yapılar da 15 gün içerisinde boşaltılması için tebligat asıldı.

Sağlam binalara asılan tebligatta şu bilgiler yer aldı:

Malatya Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü,

Rezerv yapı alanı içerisinde bulunan yapıların tahliye edilmesine dair ilanen tebligat

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca Malatya İli sınırları içerisinde bulunan ve aşağıdaki listede yer alan yapıların bulunduğu alan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamına alınmış olup, söz konusu yapılar hakkında 6306 sayılı Kanun'un 6/A. maddesi uyarınca Malatya Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünce re sen tahliye işlemleri yapılacaktır. Belirtilen sebeple, 03/07/2024 tarihinden itibaren 15(on beş) gün içinde yapının insandan ve eşyadan tahliyesinin sağlanması gerekmektedir. Bu sürede yapının tahliye edilmemesi durumunda, 6306 sayılı Kanun'un 6/A. maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, kilitli olan kapıları açmak veya açtırmak da dahil olmak üzere "tahliye ve yıktırmaya yönelik iş ve işlemler, gerektiğinde kolluk kuvvetlerinin de yardımıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yapılacak veya yaptırılabilecektir.”


Özel Haber
Yorumlar 3
Mustafa 07 Temmuz 2024 20:13

Rezerv alan ile Rant sağlayan bu zihniyetin Allah bin türlü belasını versin. Milletin 300-400 metre arsalı hasarsız evlerini yıkıp 2+1 ev verip birde üzerine borçlandırarak zaten takati kalmamış insanları öldürmektir bu zalimlik. O insanın arsasına yapacağınız 5-6 kat dairelerden kar ederek kul hakkına giren zalimlersiniz. Dava açın, asla çıkmayın ve pes etmeyin. Birlik olun. Emsal kararlar var. Vallahi yenilecekler. Allah yerden yere vuracak...

Hakim 07 Temmuz 2024 15:37

İşte sözün doğruluğu.zalimliklen abad olunmaz ancak yıkım olur.şimdi diyecekler ki sağlam evler yapıyoruz siz gidin onu ölülere anlatın onlar size cevap verecek halde değil.ekonominin katili ve son olarak kentsel dönüşüm yasasıyla oynadığı kadar oynayarak vatandaşa ait son umut kırıntısının katili olarak elbet bu zalimliklerinle huzur bulamayacaksın.naletler olsun zorbaca işlere kalkışanlara.nalet olsun vatandaş, zararına olduğunu ifade ettiği halde karşı durup daha da zalimleşenlere.şayet varsa adalet kırıntısı mahkemelerde hakkımızı arayacağız.siz hangi kavimdensiniz.vatadaşın mülküne zorbaca üç kuruş fiyat belirleyen siz, yapacağınız 85m2 eve fahiş fiyat belirleyen siz,kuraya koyarak yeri yurdu belli olduğu hâlde sağa sola savurarak alçakça işlere imza atacak olan siz ve mevzuat gov da net bir şekilde kentsel dönüşümle bölge insanına iklimine uygun evler yapılır dediği halde vasat, bölge insanına iklimine uymayan evleri zorbaca dayatan hemde kazık fiyata reva görüp karar veren siz.acaba bir hükümet vatandaşın hakkına, mülkünün ırzına daha ne kadar ve nasıl geçebilir.

Hakim 07 Temmuz 2024 14:12

İşte sözün doğruluğu.zalimliklen abad olunmaz ancak yıkım olur.şimdi diyecekler ki sağlam evler yapıyoruz siz gidin onu ölülere anlatın onlara size cevap verecek halde değil.ekonominin katili ve son olarak kentsel dönüşüm yasasıyla oynadığı kadar oynayarak vatandaşa ait son umut kırıntısının katili olarak elbet bu zalimliklerinle huzur bulamayacaksın.naletler olsun zorbaca işlere kalkışanlara.nalet olsun vatandaş zararına olduğunu ifade ettiği halde karşı durup daha da zalimleşenlere.şayet varsa adalet kırıntısı mahkemelerde hakkımızı arayacağız.siz hangi kavimdensiniz.vatadaşın mülküne zorbaca üç kuruş fiyat belirleyen siz, yapacağınız 85m2 eve fahiş fiyat belirleyen siz,kuraya koyarak yeri yurdu belli olduğu hâlde sağa sola savurarak alçakça işlere imza atacak olan siz ve bir alçakça mevzuat gov da net yazdığı halde kentsel dönüşümle bölge insanına iklimine uygun evler yapılır dediği halde vasat, bölge insanına iklimine uymayan evleri zorbaca dayatan hemde kazık fiyata reva görüp karar veren siz.acaba bir hükümet vatandaşın hakkına, mülkünün ırzına nasıl geçebilir.

Bakmadan Geçme