Malatyalılar dikkat! Artçılar yaşanacak

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremle ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy ' 4.5 büyüklüğünde bir deprem elbette insanların çok rahat hissedeceği, korkup kaygı duyabileceği depremlerden bir tanesi. Hatta hasarlı binalarda tehlike yaratabilir. Çünkü yıkım olabilir. Çok yanlarına girmemek, bu durumlarda evin içine girmemek gerekir' dedi.

TAKİP ET

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre; saat 10.36'da merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedilen depremde herhangi bir olumsuzluk ise yaşanmadı.
Yaşanan depremle ilgili açıklama yapan Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin artçısı olabileceğini kaydetti. 4.5 büyüklüğündeki, depremin rahatça hissedilebileceğini aktaran Ersoy, şunları dile getirdi: “Burada özellikle Malatya çevresinde hem 2023 depreminin hem de 2020 depreminin artçılarını görüyoruz. Bu sanıyorum ki 2020 depremi sonrası artçılardan biri olduğunu tahmin ediyorum. Fakat 4.5 büyüklüğünde bir deprem elbette insanların çok rahat hissedeceği, korkup kaygı duyabileceği depremlerden bir tanesi. Hatta hasarlı binalarda tehlike yaratabilir. Çünkü yıkım olabilir. Çok yanlarına girmemek, bu durumlarda evin içine girmemek gerekir. Bu tür depremler devam edecek. Baştan onu söylemek doğru olur. Çünkü çok büyük iki tane deprem yaşanmıştı. Biri 2020'de biri 2023'de çifte deprem. Bu artçılar yaşanacak. Bölgenin rutini içerisinde düşünmek gerekir.”

Bakmadan Geçme