Malatyalılar bakın ne kadar kayısı tüketiliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), bitkisel ürünler denge verilerini paylaştı. Paylaşılan verilerde Türkiye'de kişi başı yıllık kuru kayısı tüketim miktarı da açıklandı. 

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), bitkisel ürünler denge tablosunu yayınladı. Yayınlanan tabloda en yüksek yeterlilik oranında yüzde 683,5 ile fındık sahip olurken, ikinci sıradaki incirin ardından gelen kayısı yüzde 390,6 yeterlilik oranı ile 3'üncü sırada yer alarak zirveye ortak oldu. Yine aynı tabloda Türkiye'de kişi başı yıllık kuru kayısı tüketim miktarının 2,2 kilogram olduğu açıklandı.

İşte bitkisel üretim denge tablosu


Özel Haber

Bakmadan Geçme