Malatyalılar, 2'sini birden istiyor!!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı III. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Gürkan,  deprem sonrası dönem için 'AFAD'dan konteyner alamayan, yasal alanda hak edemeyen kiracıdır, hem para alıyor hem konteyner oturmak istiyor' dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı III. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı'nda meclis salonunda gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçilmeden gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Gürkan, "Bu dönem Malatya tarihinin en önemli dönemidir ve en önemli hizmetlerin alındığı dönemdir. Hakikaten Malatya tarihinin toplam hizmetlerine baktığınız zaman bu dönem hizmetlerinin çok çok aşağısında kaldığını görüyorsunuz" açıklamalarını yaptı.

Şehre negatif enerji yüklemek şehre yarar getirmez

Yaşanılan deprem ve şehrin yeniden inşa dönemine değinen Gürkan, " Yeşil alanlar, hizmetler, bilkentler. Bu şehri geriye çekmeye hiç kimsenin hakkı yok. Siyaset yapıyorsunuz, muhalefet yapıyorsunuz. Şehri aşağıya çekmek, şehre negatif enerji yüklemek şehre yarar getirmez, zarar verirsiniz. Bizim hayal kuralım gibi bir derdimizde yoktur. Bizim derdimiz bu şehrin mazisine layık istikbaline hazırlanmasıdır. Bir zihninizde tasavvur edin. Bu hizmetlerin nasıl gerçekleştiğine benim aklım ermiyor. Bunu ancak bereket kavramıyla ifade edebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Konteyner alamayan Büyükşehire geliyor

Konteyner sorunu hakkında konuşan Gürkan, "AFAD'dan konteyner alamayan, yasal alanda hak edemeyen; kiracıdır, hem para alıyor hem konteyner oturmak istiyor. Bu nereden çıktı, burada ilçe belediyelerine de görev düşüyor. Biz gönül anlayışımız içerisinde hiçbir zaman şu anlayışı benimsemedik; İlçe belediyesinin yetki ve sorumlulukları farklıdır, büyükşehir belediyesinin yetki ve sorumluluk anlayışı farklıdır. Bunlar bizim belediyemizdir. Elimizden gelen işi hiç bir görev alanı ayrımı yapmadan hizmet yapmaya çalıştık. Sizlerden de ricam. Bu önemli bir hadisedir. Biz de buraya ilçe belediyemizde görev yaptıktan sonra geldik" şeklinde konuştu.

Yorumlar 4
Emekli 11 Kasım 2023 19:03

Depremin başından beri koteynerde kalıyor çoğu kişi evini kiraya veriyor yardim geleceği zaman konteyne gidip yardımları alıyorlar biz kirada oturuyoruz hafif hasarlı olduğu için kira odemiyorlar adeletin nasıl olduğunu anlamiyorum

Ümit hakan 11 Kasım 2023 17:19

Bu adam konuşmayı çözemedi gitti Olmaz olmazsa olmaz olmaz olmaz diye öten bülbül bı yerinde tikanmistir

Malatyalı 11 Kasım 2023 14:03

Bu adam ne yiyor ne kardeşim. Nasıl Bir konuşma! baksanıza deprem döneminde Malatya tarihinin en iyi hizmetini almış.

Fahrettin 10 Kasım 2023 22:50

Benim abim özürlü evin ici yıkık bir yerde oturuyor ev abimin değil evi de yok gitmediğim yer kalmadı bir tane konteyner alamadım

Bakmadan Geçme