Malatyalı hanımlar için 9. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 9. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli kremalı tavuk çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında fırında kaşarlı patlıcan ve yanında kabaklı nefis meze var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında bol sütlü nefis borcam pastası, hafif bir tarif! Kaçırmak istemeyeceğiniz bir menü, afiyet olsun!
Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 bütün tavuk but (büyün tavuğu parçalatmıştım onu kullandım)
1 soğan
1 diş sarımsak
1 ADET havuç
1-2 defne yaprağı(evde yoktu eklemedim)
1 çay kaşığı tane karabiber
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için;
Yaklaşık 1 litre tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı un
Didiklenmiş tavuk
1 tutam tuz
100 ml krema
Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk butlarını ve tavuk suyu için gerekli olan malzemeleri derin bir tencereye yerleştirin.
Üzerine suyu ilave edin, kaynatın ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
Tavuk suyunu süzgeçten geçirin. Tavuğu didikleyin.
Tereyağı ve sıvı yağını eritin. Unu ekleyip, hafif renk alana kadar kavurun.
Topaklanmaması için çırpıcı ile sürekli karıştırarak ,tavuk suyunu azar azar ekleyin.
Tuzunu ve didiklenmiş tavuğu ekleyin ve 5 dakika birlikte kaynatın. Ocaktan almadam önce kremasını ilave edin ve karıştırın. Sıcak servis edin.
Üzeri için; 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, yarım tatlı kaşığı pulbiber kızdırıp üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
2 adet topan patlıcan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
300 gram kıyma
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 silme yemek kaşığı salça
1 büyük domates (Domates sos da olur)
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Üzeri için
Kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanı alacalı şekilde soyarak uzun formda dörde ya da beşe bölelim.
Fırın kabına sıralayarak üzerine çizikler atalım ve hazırladığımız yağlı karışımı dağıtalım.
200 derece fırında yumuşayıncaya kadar patlıcanları pişirelim.
Diğer tarafta kıymalı harç için sıvı yağı tavaya alalım.
Üzerine kıymayı ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
Ardından soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Salça, domates, tuz ve baharatları ekleyerek domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız patlıcanların üzerine kıymalı harcı dağıtarak üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyelim ve 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Parmaklara Dikkat Kabaklı Nefis Meze Tarifi İçin Malzemeler
2 tane kabak
1 çorba kaşığı dolusu süzme yoğurt
1 çorba kaşığı dolusu tahin
Yarım limonun suyu
Çeyrek demet maydonoz
Tuz
2 çorba kaşığı lor
2 çorba kaşığı zeytinyağı kabakları pişirmek için
Üzeri için
Kavrulmuş susam 2 çorba kaşığı
Taze nane
Zeytinyağı
Parmaklara Dikkat Kabaklı Nefis Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kabaklarımızı soyup küp küp doğrayalım.
Tavaya kabaklarımızı koyup zeytinyağımızı ekleyip tuzumuzu da ekleyip tam 10 dakika ara ara karıştırarak hafif pempeleşsin kavuralım.
Sürenin sonunda kabağımızı rondoya koyalım.
Bütün malzemelerini ekleyip rondodan çekelim.
Servis tabağına alalım.
Üzerine zeytinyağı gezdirelim. Kavrulmuş susam serpiştirip nane ekliyelim servise hazır.
Bol Sütlü Nefis Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağından az fazla un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Bolca kavrulmuş fındık
Bol Sütlü Nefis Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz .
Ardından sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırıyoruz .
Un ,kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek sıvı kek karışımına ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
Yağlanmış borcam tepsiye kek harcını döktükten sonra 170 derece fırında kontrollü pişiriyoruz.
Kek pişerken kreması için tereyağı hariç diğer malzemeleri sos tenceresine alarak iyice karıştırıp ocağa alıyoruz .
Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ekleyip karıştırarak ocaktan alıyoruz pişen kekin sıcaklığının çıkması için 10 dakika beklettikten sonra üzerine kürdanla delikler açıp 1 su bardağı sütü eşit şekilde gezdiriyoruz .
Pişen kremayı çırpma teliyle iyice karıştırdıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için 5-10 dakika bekletiyoruz .
Soğumasını beklemeden sıcak sıcak kekin üzerine döküp hızlıca spatulayla dağıtıyoruz(kremanın kıvamı yoğun oluyor soğumadan hızlıca kekin üzerine dökerseniz dökerken zorlanmamış olursunuz)
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine bolca fındık kırığı serperek servis edebilirsiniz.