Malatyalı Hanımlar İçin 6. Gün İftar Menüsü Hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı hanımlar için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 6. gününde, Malatyalı hanımlar için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel seçenekleri derledik.
İftar çorbaları tarifleri için besleyici ve nefis lezzetli 4 kaşık çorbası ilk sırada. Ardından ramazan yemekleri arasında belen tava ve yanında iftar salatası olarak pratik etsiz çiğköfte var. Değişik iftar tatlısı için Kıbrıs tatlısı var ki 1 dilimi asla yetmez. Keyifli bir iftar sofrası sizleri bekliyor!
4 Kaşık Çorbası
4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 6 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 tene yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Bakliyatları güzelce yıkayalım.
Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz bakliyatları tenceremize alalım.
6 su bardağı su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri alalım.
Bakliyatlarımız yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
Çorbanın terbiyesi için bir kapta yoğurt, yumurta sarısı limon suyu ve unu ekleyip çırpalım.
Çorbanın kesilmemesi için suyundan 1-2 kepçe kadar alıp terbiyeye ekleyelim.
Hazırladığımız terbiyeyi kaynayan çorbamızın üzerine ekleyip hızlıca karıştıralım. 1-2 dakika daha kaynatalım çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağ ve sıvı yağı ekleyelim.
Tereyağ eridikten sonra baharatları ekleyip katıştıralım.
Kaynamakta olan çorbamızın üzerine sosu ekleyelim ve 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Son olarak 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştıralım.
Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Belen Tava
Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 kase arpacık soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 5-6diş sarımsak
- 1 su bardağı domates sos
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Yaygın bir döküm tencereye etler alınır.
Diğer tüm sebzeler kesilir ve üzerine konur.
Sıvı yağı ile salça, baharatlar ve su karıştırılıp güzelce harmanlanır.
Etin üzerine tereyağ parçaları yerleştirilip döküm tencerenin kapağı kapatılır.
Yaklaşık 45 dakika kadar kısık ateşte pişirilip servis yapılır.
Etsiz Çiğköfte
Bu Püf Noktasıyla Tam Kıvamında Pratik Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı isot
- 1çay kaşığı karabiber
- 1çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1-2 diş sarımsak yada sarımsak tozu
- 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı (100 ml.) sıvı yağ
- 4-5 yemek kaşığı domates rendesi
- Birkaç parça buz
Bu Püf Noktasıyla Tam Kıvamında Pratik Etsiz Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulguru rondoda kısa süreli öğütüyoruz. Stand miksere bulgur tuz ve kaynar suyu alıp kaşıkla karıştırdıktan sonra üstü kapalı şekilde 10 dk. bekletiyoruz.
Üzerine buz hariç tüm malzemeyi ekleyip ara ara mikseri dinlendirerek yaklaşık 20-25 dk. yoğuruyoruz.
Sonra olarak en düşük devirde çalıştırıp son kıvamını alana kadar teker teker buz ekleyip şekillendirerek servis yapıyoruz.
Kıbrıs Tatlısı
24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti ( piştikten sonra)
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle şerbeti yapalım.
Şeker su ve limonu tencereye alıp ocağa bırakalım 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
Ardından muhallebiliyi yapalım.Tüm malzemeleri tencereye alalım ocağa bırakalım kaynayınca geniş bir kaseye alıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan kremaya bir paket krem şanti ekleyip mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.
Kekini yapalım.Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
Borcama dökelim önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
Pişen ılıyan kekin üzerine soğumuş şerbeti dökelim ,şerbet çekince hazır olan kremayı da dökelim son olarak bolca hindistan cevizi serpelim .
Üzerini streç film ile örtüp 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen Kıbrıs Tatlımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun yeni tariflerim de görüşmek üzere allah’a emanet olun.