Malatyalı Hanımlar İçin 5. Gün İftar Menüsü Hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı hanımlar için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 5. gününde, Malatyalı hanımlar için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel seçenekleri derledik.
İftar çorbaları için doyurucu, şifalı karışık sebze çorbası ilk sırada. İftar yemekleri arasından muhteşem lezzetiyle fırında beşamel soslu sebzeli tavuk ve semizotu salatası nefis bir tarif olacak! İftar tatlısı tam ölçülü, tadı kıvamı mükemmel cevizli kadayıf tatlısı damaklarınızda şenlik yaratacak!
Karışık Sebze Çorbası Tarifi
Karışık Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım limon suyu
- 1,5 litre su
Karışık Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Karışık sebze çorbası için öncelikle tüm sebzeleri küp küp doğrayalım.
Ardından ocağa aldığımız uygun bir tencereye sıvıyağı alalım ve doğranmış havuç ile soğanı ekleyerek orta ateşte yaklaşık 5 dakika, hafifçe renk değiştirene kadar kavuralım.
Patates, kabak, kapya biber ve ezilmiş sarımsakları da ekleyerek 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
Sebzeler iyice kavrulduğunda tereyağını ekleyelim ve eriyince unu ilave edelim.
Sürekli karıştırarak 3 dakika kadar kavuralım.
Üzerine sıcak suyu ekleyelim ve çorbayı kaynamaya bırakalım.
Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra tuz, karabiber, limon suyu ve naneyi ekleyelim.
Tüm malzemeler iyice karıştığında çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun!
Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk
Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk, patates, havuç ve bezelyeyi haşlayın.
Bir fırın kabına didiklediğiniz tavuğu serin.
Tuz ve karabiber serpin.
Üzerine küp doğradığınız patatesleri serin.
Tuz ve karabiber serpin.
Üzerine önce küp doğradığınız havuçları, onun üzerine bezelyeleri serin.
Beşamel sosun hazırlanışı:küçük bir tencerede tereyağını eritin.
Unu ilave edin ve sarı renk alana kadar kavurun.
Yavaş yavaş tavuk suyunu ilave ederek sürekli karıştırın. Biraz tuz ekleyin.
Soğuk sütü yine yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüzleşinceye ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Beşamel sosunuz hazır.
Beşamel sosunuzu, hazırladığınız tavuklu karışımın üzerine eşit şekilde dökün.
En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpin.
200° fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar pişirin.
Semizotu Salatası
Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 2 adet salatalık
- Yarım demet dereotu
- 1 kutu konserve mısır
Sosu için;
- 4-5 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Yarım limon (ekşi seviyorsanız arttırabilirsiniz)
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Zeytinyağı
Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Semizotunu ayıklayın, yıkayıp iyice süzün, salatalıkları ince ince doğrayın, dereotunu ince doğrayın, mısırı süzüp ekleyin, sosu iyice karıştırın, bütün malzemeleri birleştirin, üzerine zeytin yağı gezdirin.
Cevizli Kadayıf Tatlısı
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 2 yemek kaşığı dolusu irmik
- 2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
- 3 su bardağı + 1 kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 su bardağı ceviz içi
Üzerine:
- Kavrulmuş kadayıf
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 5-6 damla limon suyu
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle şerbetimiz için gerekli malzemeleri limon suyu hariç, tencereye alıp 5-6 dakikada kaynatalım.
Kaynayınca limon suyu damlatıp bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Oda ısısındaki malzemeleri öncelik sırasına göre, tereyağı, sıvı yağı, yumurta, yoğurt geniş bir kaba alınıp iyice karıştıralım.
Daha sonra pudra şekeri, irmik, kabartma tozu, vanilya ve un sırasıyla eklenir karıştırılarak.
Son olarak ceviz kırığı ve kavrulmuş kadayıfı ekleyip hamurumuzu toparlayalım.
Kurabiye hamuru gibi karıştırıp bütünleştirin yeter, öyle çok yoğurmayalım.
Yuvarlayıp kadayıfa bulayalım ve 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbetini verip birkaç saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz