Malatyalı hanımlar için 27. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 27. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
Bugün başlangıçta Anadolu çorbası; ana yemekte göz alıcı fırında patatesli ıspanak graten ve yanında iştah açan yeşil mercimekli erişte salatası var. Değişik iftar tatlıları için şık sunumlu portakallı ıslak kek süper seçim!
Anadolu Çorbası
Anadolu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç̧
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 5 su bardağı normal su
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un (Silme)
Sosu için;
- 1 adet kuru soğan büyük olmasın
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
Anadolu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Uygun bir tencereye yıkanmış bakliyatları koyun. Üzerine 5 su bardağı su koyun ve kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın yumuşayana kadar pişirilir. Pişince ayrı kapta terbiyesi için yoğurt un ve yumurta koyup, pürüzsüz olana kadar iyice çırpılır.
Bakliyatlar yumuşadıysa terbiyesinin içine çorbanın suyundan ekleyip karıştırın terbiyeyi çorbaya dökün ondan sonra hemen hızlıca karıştırın çorbanın kesilmemesi önemli. Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırın.
Sosu için; bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı koyup, eridikten sonra ince doğranmış soğanı koyup kavuralım.
En son baharatları ekleyip kızdırın sosu çorbaya döküp 1-2 taşım kaynadıktan sonra damak tadınıza göre tuz ilave edin, ocaktan alın. Tuzu en son eklerseniz kesilme olmaz. Afiyet olsun.
Patatesli Ispanak Graten
Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 baş soğan
- Sıvıyağ tuz pul biber
Patates püresi için
- 3-4 adet patates
- 1 kaşık tereyağ
- 1 su bardağı süt
- Tuz karabiber
Beşamel sos için;
- 3 yemek kaşığı k un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 kase kaşar peynir
Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarınızı doğranmış soğan sıvı yağ ile birlikte kavuralım. Tuzunu pul biberini ekleyip kenara alalım.
Haşlanmış patatesleri ezelim. Tereyağ, tuz ve karabiber ekleyelim güzelce ezelim. Bunuda kenara alalım.
Tereyağı eritip unu ekleyelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım ve sütü ekleyelim.
Sürekli karıştırıp kıvam almasını sağlayalım tuz ve karabiberini ekleyelim.
Fırın kabımıza önce patates püresini yayalım.
Üzerine kavurduğumuz ıspanağı serelim.
En üste beşamel sosumuzu dökelim, kaşar rendesini ilave edelim.
200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Yeşil Mercimekli Erişte Salatası
Yeşil Mercimekli Erişte Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1.5 su bardağı erişte
- 2 su bardağı yoğurt
- Sarımsak ( damak tadınıza göre)
- Tuz
- Ceviz
- Tereyağ
- Kırmızı biber
Yeşil Mercimekli Erişte Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Erişte ve mercimeği haşladıktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştıralım.
Ayrı bir tavada yakmış olduğumuz tereyağ ceviz ve kırmızı biberi üstüne gezdirelim ve hazır afiyetle yiyelim.
Portakallı Islak Kek
Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 adet portakal kabuğu
Sosu için;
- 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ,un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Portakalın kabuğunu rendeleyip kek karışımın içine ilave edelim mikser ile karıştıralım.
26 cm lik kare borcamı yağlayıp karışımımızı eşit bir şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt üst fansız ayarda 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
Sosu için; portakal suyu ve şekeri bir kap içerisinde karıştırıp kenara alalım.
Kekimiz piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca yaklaşın 5 dakika sonra portakal suyumuzu dökelim.
1-2 saat sosu çekmesi için dolapta dinlendirelim.
Kekimizin üzerini hindistan cevizi ve portakal ile süsleyip servis edelim afiyet olsun.