Malatyalı hanımlar için 26. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 26. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
Hafif iftar çorbası arayanlara özel havuçlu tavuk çorbası ile başlıyoruz. En lezzetlisinden ramazan yemekleri kategorisinde nefis Kayseri yağlaması tarifimiz var. Soğan mezesi ise tam tadında! Farklı iftar tatlıları tercih edenler için vişne soslu muhallebi ile keyifli bir menü sunuyoruz.
Havuçlu Tavuk Çorbası
Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk kalçalı but
- 2 kaşık sıvı yağ
- Yarım kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 orta havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Haşlanan tavuktan kalan tavuk suyu
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
- 2 küp tereyağı
Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Butları haşlayalım.
Soğan ve sarımsağı yağla kavuralım.
Havucu rendeleyip, ilave edip, kavuralım.
2 kaşık un ilave edip, kavuralım.
Tavuk suyunu ilave edip, kaynatalım.
Tel şehriye ve tiftik tavuğu ilave edip, pişmeğe bırakalım.
2 küp tereyağı atalım üzerine.
Tuz ve maydanoz ilave edip servis edebiliriz. Dileyen üzerine pul biber koyabilir.
Kayseri Yağlaması
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Bardak ölçüsü 200 ml
Kıymalı harç için
- 700 gram kıyma
- 4 adet orta boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz kekik karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon toz pulbiber
Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için un harç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır, karıştırılır. Un kontrollü olarak eklenir.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
Üzeri örtülür 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur tezgahın üzerine alınır. 22- 24 adet bezeye ayrılır.
merdane yardımıyla açılır.
Orta ateşte olan tavaya alınarak pişirilir.
Kıymalı harç için, soğan ve biber robottan geçirilir.
Zeytinyağı koyulmuş tencerede kavrulur.
Kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir.
Tereyağ eklenir. Eridikten sonra domates ve salça eklenir.
Sonra baharatlar ve tuz ilave edilir.
Son olarak kaynar su eklenir. Bir kaç dakika pişirilir ve ocağın altı kapatılır.
Yufkalar katlanır. Kenar kısımları harca batırılır.
Tepsiye koyulur ve üzerine harç eklenir. 12 kat bu şekilde hazırlanır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir.
Bu malzemelerle 24 tane hazırlayabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Soğan Mezesi
Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Nar ekşisi
- Tuz
Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğanlarımızı temizleyip piyazlık doğrayalım.
Biberlerimizi yıkayıp temizledikten sonra ortadan ikiye kesip doğrayarak soğanlarımızın üzerine ekleyelim.
Kalan diğer malzemeleri de ilave ederek güzelce karıştırıp servis tabağımıza alalım.
Soğan mezemiz servise hazır.
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 litre süt
- ️1 adet yumurta
- ️1 su bardağı şeker
- ️1 paket vanilya şekeri
- ️1/2 (yarım) su bardağı un
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
Vişne sosu için:
- 2 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1 su bardağı su
- ️1 yemek kaşığı nişasta
- ️3 yemek kaşığı şeker
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağı hariç muhallebi için tüm malzemeleri karıştırıp orta ateşte pişir. Piştikten sonra tereyağını ekle ve iyice karıştır.
Piştikten sonra sıcakken kaselere paylaştır.
Vişne sosu için, bütün malzemeleri orta ateşte pişir. Yine sıcakken muhallebinin üzerine dök. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle ye.