Malatyalı hanımlar için 25. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 25. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
25. gün iftar menüsü tariflerinde başlangıç kabak çorbası; ana yemekte tadanların tam not verdiği kusursuz etli sebzeli güveç yanında çok yakışacak brokoli salatası var! İftar tatlıları kategorisinde ise çok hafif ipeksi kıvamda saray muhallebisi!
Kabak Çorbası
Kabak Çorbası (Besleyici Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 büyük boy havuç (minik doğranmış)
- 1 büyük boy kabak (minik doğranmış)
- 1 diş sarımsak (minik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
- 1 avuç kıyılmış dereotu
Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp havuçları rengi dönene kadar kavurun.
Kabak ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
Ununu ekleyin 2-3 dk daha kavurun.
Sütünü ekleyerek hızlıca karıştırın.
Ardından sıcak suyu, baharatları ve dereotunu da ekleyip çırpıcıyla karıştırın.
Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20dk pişirin. Afiyet olsun.
Etli Sebzeli Güveç
Etli Sebzeli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 400-500 gram dana kuşbaşı
- 2 adet ortaboy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil bibe
- 8-10 adet mantar
- 2 adet soyulmuş domates
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 tatlı kaşığından az toz biber,pul biber
- 1 er çay kaşığı karabiber ve kekik
- 1 çay bardağı su
Üzerine için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet defne yaprağı
Etli Sebzeli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Etlerinizi güvece alın üzerine doğramış olduğunuz sebzeleri ilave edin.
Sosu için gerekli malzemeleri güzelce karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin.
Elinizle güzelce karıştırıp üzerine bir yemek kaşığı tereyağını parçalar halinde ilave edin defne yaprağını ekleyin.
Yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Brokoli Salatası
Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler
Brokoliyi haşlamak için;
- 500 gram brokoli
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
- ️️2 orta boy rendelenmiş havuç
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı normal yoğurt
- 1 yemek kaşığı dolusu mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Tuz (1 tatlı kaşığı ama damak tadınıza göre)
- Biraz karabiber
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Biraz ceviz
- 0,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Brokoliyi tüm olarak yıkayın. Sonra sirkeli suda 5 dakika beklettikten sonra, kaynayan tuzlu suda (1 tatlı kaşığı tuz) tüm olarak koyun sonra tam 5 dakika haşlayıp direk soğuk suya koyun (böylece rengi yeşil kalır)
Daha sonra haşlanmış brokoliyi küçük şekilde çiçekler halinde kesin.
Rendelenmiş havuçları biraz zeytinyağında kavurup soğuması için kenara alın.
Sos için; süzme yoğurdu, normal yoğurdu, hardalı, ezilmiş sarımsağı, baharatları ve mayonezi ekleyip iyice çırpın.
Brokolileri, havuçları ve ince kıyılmış dereotuyla, maydanozu bir kaba alın. Üzerine sosu gezdirip, karıştırın.
Zeytinyağında, kırılmış cevizleri ve kırmızı toz biberi ekleyip, çok kısaca kavurun ( dikkat edin yanmasın). Salatanın üzerine gezdirin ve afiyet olsun.
İpeksi Kıvamda Saray Muhallebisi
İpeksi Kıvamda Saray Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı dan 2 parmak eksik un
- 1 paket vanilin (piştikten sonra eklenecek)
Şerbeti için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
İpeksi Kıvamda Saray Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbeti için malzemeleri uygun bir tencereye alın.
Altını açıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Kaynamasına gerek yok. Ilıması yeterli.
Diğer bir tencerede tereyağını eritin.
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
Biraz sararması yeterli olacaktır.
Ilık şerbetin yarısını aktarın ve sürekli karıştırın.
Diğer yarısını da aktarıp fokurdayana kadar pişirin.
Göz göz olunca vanilini ekleyip karıştırıp kapatın.
2-3 dk blenderdan geçirip kuplara veya kaselere paylaştırın.
Bu şekilde çok güzel bir kıvam elde edeceksiniz.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.