Malatyalı hanımlar için 24. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 24. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
Açılışta iftarlık yalancı tarhana çorbası; ana yemekte muhteşem lezzetiyle tavuklu sebzeli şehriyeli pilav, yanında fırında közlenmiş patlıcan var! İftar tatlısı ise bu menüye çok yakışacak bomba lezzet üç kaşık tatlısı!
Yalancı Tarhana Çorbası
Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kuru nane
- 6 su bardağı su
Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Kurusoğanı, sarımsağı,kapyabiberi, yeşilbiber ve soyulmuş domatesi kabaca doğruyoruz.
Sıvı yağ ve tereyağ koyduğumuz tencerede hepsini kavuruyoruz.
Üzerine un ve salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Yoğurdu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra üzerine suyu ekleyip karıştırıyoruz.
Ocağın altını kısıp pişiriyoruz.
Pişen çorbayı blenderdan iyice geçiriyoruz.
Üzerine tuz ve baharatları ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatıyoruz.
Tavuklu Sebzeli Şehriyeli Pilav
Tavuklu Sebzeli Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 parça tavuk göğüs
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet büyük kapya biber
- 1 adet havuç
- 4 yemek kaşığı mısır
- 5 yemek kaşığı dondurulmuş bezelye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Pulbiber (1/2 (yarım) çay kaşığı )
- Karabiber (1/2 (yarım) çay kaşığı)
- Zerdeçal (1/2 (yarım) çay kaşığı)
- 600 ml kaynar su
Tavuklu Sebzeli Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeleri küçük küçük küpler halinde doğruyoruz.
Yağı bir tavada ısıtıp tavukları hafifçe kızartıyoruz.
Ardından soğan ve havuçları ekleyip kavurun.
Biber, mısır, bezelye ve baharatları ekleyip karıştırarak pişirin.
Tavaya arpa şehriyeye ekleyip yaklaşık 1 dakika kavurun.
Sonra sıcak su ekleyip karıştırın.
Arpa şehriye tamamen suyunu çekene kadar karıştırmadan pişirin.
Tamamen suyunu çektiğinde ocağın altını kapatıp 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Fırında Közlenmiş Patlıcan
Fırında Közlenmiş Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcanı
Soslamak için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
Domates sos için;
- 3 adet yaz domatesi
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Közlenmiş Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
Bostan patlıcanları ikiye keselim.
Patlıcanlara derin çizikler atalım.
Zeytinyağı ile yağlayalım.
Tuz ve karabiber gezdirelim.
Sarımsakları incecik keselim.
Patlıcanın kestiğimiz yerlerine sarımsakları yerleştirelim.
200 c° fırında kızarana kadar pişirelim.
Bir tarafı pişince çevirelim, diğer tarafını da pişirelim.
O sırada domates sosunu hazırlayalım.
Domatesleri rendeleyelim, tuz, zeytinyağı ve sarımsak ile tavada domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
Fırından çıkınca patlıcanların üzerine domates sosunu gezdirip servis edelim.
Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da çok güzel oluyor.
Ben kıymasız yaptım, patlıcanı aynı şekilde fırında pişirip kıymalı harçla da doldurabilirsiniz.Afiyet olsun.
Üç Kaşık Tatlısı
Üç Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kaşık şeker
- 3 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı süt (200 ml bir bardak)
- 1 su bardağ şeker (200 ml bardak)
Üzerine;
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- İsteğe göre limon kabuğu rendesi
Üç Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Şeker ve yumurtayı çırpın şeker içinde çözülene kadar.
Diğer malzemeleri ilave edin pürüzsüz olana kadar.
Yağlanmış kalıba dökün.
Üç kere tezgaha vurup havasını alın.
Önceden ısınmış 180 derece alt üst ayarda 25 dakika pişirin altı ve üstü güzel kızarınca fırından çıkartın.
Şerbetini tatlı fırındayken hazırlayın.
Üç su bardağı soğuk süt ile bir bardak şekeri şeker çözülene kadar çırpın ilk sıcağı çıkan tatlıya dökün hemen hindistan cevizi üzerine serpin.
Soğuyunca dilimleyin servis edin afiyet olsun. En az dört saat soğutun.