Malatyalı hanımlar için 22. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Nefis Yemek Tarifleri 22. gün iftar menüsü tariflerini gururla sunar! Köz patlıcan çorbası, pratikliği ile tam bir kurtarıcı iftar çorbası oldu. Bomba gibi bir açılıştan sonra ramazan yemekleri devam ediyor. İftar sofralarına birebir fırında ev yapımı pide ile kendini afiyetle yediren karamelize soğan mezesi menüde! Şerbetli iftar tatlıları arasında adından söz ettiren tam kıvamında tahinli un helvası mutlaka denenmeli.
Bu menü kaçmaz!
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet közlenmiş patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 tutam dereotu
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanlar közlenir.
Ayrı tencerede tereyağ eritip üzerine un ilave edilir ,biraz kavrulur.
Sonra patlıcan ilave edilir ve biraz daha kavrulur.
Ezilmiş sarımsak eklenir .
5 bardak su tencereye eklenir kaynamaya başladıktan sonra süt ilave edilir.
Tuz ,karabiber eklenip kaynatılır .
Patlıcanlar iri ise blendır tutulur ,üzerine kıyılmış dereotu ekilir afiyet olsun.
Fırında Pide Tarifi İçin Malzemeler
6,5 – 7 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket ınstant maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
350 gram kıyma
2 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Pulbiber
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
Fırında Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalandıralım.
Sebzeleri robottan geçirip kıymanın üzerine dökelim. Baharatlarını ekleyip yoğuralım.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp uzun ince açalım.
Harcı hamurun üzerine yayıp iki ucundan kapatalım ve uç kısımları iyice sıkıştıralım.
Ardından ters çevirelim. Katlama yeri aşağıda kalsın.
Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerine sürelim.
Ben bazılarını sadece kenarlarını katlayarak üstü açık yaptım ve fırından almadan önce kaşar rendesi ekledim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
3 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı su
5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
Küçük 1 kase ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Ramazan sofralarınızda mutlaka denemeniz gereken bu mezeye misafirleriniz bayılacak et yemeklerinin yanında çok uyumlu bir meze oluyor.
İlk olarak soğanlarımızı piyazlık doğrayalım.
Tavamıza sıvı yağ ve doğradığımız soğanları alalım. Soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Soğanlar kavrulunca toz şekeri ve suyu ekleyerek karıştıralım.
Soğanları karamelize olana kadar pişirmeye devam edelim.
Karıştırma kabına karamelize soğanları alalım.
Üzerine cevizi, süzme yoğurdu ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
Servis tabağına mezemizi aldıktan sonra üzerine zeytinyağda yaktığımız naneyi dökelim.
Kıtır ekmekle servis edebilirsiniz, çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Tam Kıvamlı Tahinli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı + çeyrek su bardağı sıcak su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarın çay bardağı tahin
Üzerine :
Ceviz ya da fıstık
Tam Kıvamlı Tahinli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Sıcak su ve şeker bir kapta eritilir.
Tavada tereyağı ve sıvı yağ eritilir.
Üzerine un eklenerek orta göz ocağın en kısık ateşinde 10 dakika kadar kavrulur.
Rengi koyulaşmaya başlayınca eritilen şekerli su tavaya yavaşça eklenir ve un topaklanmadan hızlıca spatula ile ezdirilerek karıştırılır.
Kıvamı koyulaşıp ipekleşmeye başlayınca tahin dökülür ve 2 dakika daha çevrilir. Tahin helvaya karışınca ocaktan alınır.
İlk sıcağı çıkar çıkmaz şekillendirilir. Üzeri süslenir afiyet olsun.