Malatyalı hanımlar için 19. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 18. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
19. günde harika sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Köz domates çorbası ile nefis bir başlangıç yapıyoruz. Doyurucu ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek harika önerimiz var: 2 patlıcanla nefis patlıcan yemeği ve iştah açan içli köfte! Pratik iftar tatlıları arasında değişik fikirler arayanlara Hint pare tatlısı ile bu menüden kesinlikle memnun kalacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!
Köz Domates Çorbası
Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Köz domates için:
- 8 adet orta boy olgunlaşmış domates (650 gr.)
- Karabiber ve tuz
- Zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
Çorba için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Közlenmiş domatesler
- Yarım litre su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı krema (70 ml)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş karabiber
- 120 ml çay bardak ölçüm
Köz Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Domatesleri yıkayın, ortadan bölün ve sap kısmını kesip alın.
Kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Hafif tuzlayıp karabiber serpin.
Sarımsakları üçe bölüp domateslerin içlerine koyun (yanmaması için).
Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk. pişirin.
Fırından cıkınca kabuklarını soyun ve bir tabağa alın.
Tereyağını bir tencerede ısıtın.
Unu ilave edin ve kavurun.
Domates salçasını ilave edin ve kavurun.
Domatesleri ilave edin ve sürekli karıştırarak kısa kavurun.
Suyu ilave edin.
Kanyadıktan sonra el blenderi ile çırpın.
Tuz ve taze öğütülmüş karabiber ilave edin, kremayı ekleyin ve karıştırın.
Bir kere daha kaynatın ve oçağın atını kapatın.
Özellikle aromatik domateslerle çok nefis bir çorba mutlaka deneyin. Afiyet olsun!.
Patlıcan Yemeği
Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane patlıcan
- 4-5 tane yeşil biber
Sosu için;
- 1 tane soğan
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 3-4 diş sarımsak
- 1-2 tane domates
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber domates karışık salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım su bardağı kadar su
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle patlıcanlarımızı temizleyelim ve alaca soyalım. Patlıcanlarımızı parmak uzunluğunda ve kalınlığında keselim.
Doğradığımız patlıcanlarımızı bol tuzlu suyun içerisine alalım ve 15-20 dakika bekletelim.
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımızın suyunu süzüp bir bez üzerine aldıktan sonra güzelce kurulayalım.
Bir tencere ya da tavaya yağımızı alıp iyice ısıtalım ve içerisine patlıcanları azar azar ekleyerek kızartalım.
Kızaran patlıcanları peçetenin üzerine alıp yağını aldıralım. Her aşamada peçeteyi değiştirelim.
Ardından biberlerimizi de yağda biraz döndürerek kızartalım ve peçete üzerine alalım.
Yemeğimizin sosunu hazırlamak için yayvan bir tencere ya da tavaya bir miktar zeytin yağ ekleyip üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve biberlerimizi ekleyelim ve üç 4 dakika soteleyelim.
Ardından üzerine salçamızı ekleyelim ve birkaç dakika daha kokusu çıkana kadar kavuralım.
Salçamızın kokusu çıktıktan sonra üzerine domates, sarımsak ve kırmızı toz biberimizi ekleyelim üzerine bir miktar su ekleyip karıştıralım.
Bu şekilde 4-5 dakika piştikten sonra üzerine kızartmış olduğumuz patlıcanı ve biberimizi ekleyip karıştıralım. Biraz da tuz ekleyelim.
Yemeğimizi kısık ateşte 5-6 dakikaya kadar pişirelim ve ocaktan indirelim. Afiyet olsun.
İçli Köfte
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için;
- 4 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Kişniş
İç harcı için;
- 1 kilo kıyma
- 1 kilo kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı dolusu karabiber
- Yeteri tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kıyılmış maydanoz
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım uygun bir tencere veya tavaya robottan çekilmiş soğanlarımızı alalım, lütfen soğanları kıydıktan sonra bir süzgeçte üzerine bol tuz koyup, ovalayarak iyice yıkayın bu şekilde asla rahatsız etmiyor.
Daha sonra soğanın suyunu sıkarak tencereye alalım yumuşayana kadar kavuralım ardından kıymamızı da ekleyip, beraber kıyma pişene kadar kavrulsun.
Son olarak yarım çay bardağı sıvı yağını ekleyip malzemelerin tümünü ilave edelim bu şekilde de 10 dakika pişsin.
Sonra ocaktan alın ve ceviz ekleyin. Harcınızı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
Hamuru için; köftelik bulgur ve irmiğin üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
Sonra diğer malzemeleri de üzerine ekleyip iyice hamuru yoğuralım bu işlemi yoğurma makinanız varsa içinde de yoğurabilirsiniz.
Yoğurduktan sonra üzerini tekrar kapatıp 10 dakika daha dinlendirip dilediğiniz şekli vererek açabilirsiniz.
Bol sıvı yağında kızardın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hint Pare Tatlısı
Hint Pare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- Süt
- Hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Hint Pare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk önce tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım, iki su bardağı su, iki su bardağı toz şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakalım .
2 damla da limon suyu ekleyelim tatlımız sıcak şerbetimizi soğuk olması gerekiyor bu yüzden şerbetimizi daha önce hazırlıyoruz.
Yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığındaki margini alalım, üzerine irmiği, yumurtayı, pudra şekerini, hindistan cevizini, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuralım.
Kulak memesi yumuşaklığında sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz .
Daha sonra hamurdan bir parça alalım ortalama bir portakal büyüklüğünde tezgah üzerinde silindir şeklini verelim.
Daha sonra parmaklarımız ile üzerine bastıralım çok inceltmeyelim hamuru daha sonra ikişer parmak kalınlığında bir bıçak yardımıyla keselim.
Kestiğimiz tatlılarımızın önce süte daha sonra hindistan cevizine batıralım fırın kabımıza dizelim.
180° fırında ortalama 30 -35 dakika kadar hafif pembeleşinceye kadar pişirelim ilk sıcağı çıkan tatlımızı soğuk şerbeti ile buluşturalım.
Tatlımı soğuduktan sonra servise hazır deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim hamuru yoğururken ortalama 1.5-2 su bardağına yakın un alıyor.