Malatyalı hanımlar için 18. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 18. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle terbiyeli yeşil mercimekli buğday çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz tavuklu krep bohça yanında nefis karnabahar salatası! Pratik iftar tatlıları tariflerinde deneyenlerden tam not alan ipeksi supangle ile şahane bir akşam sizleri bekliyor.
Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası
Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi haşlanmış buğday (yarma)
- 1 küçük kase haslanmış yeşil mercimek (dondurucudan)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarıs
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tepeleme nane
- Yarım çay kaşığı pul biber
Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Çorbamız için terbiyesini pürüzsüz olana kadar karıştırıp, 4 su bardağı ekleyip tencereye alalım.
Çorba kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca 3 su bardağı su ekleyelim.
Buğday ve mercimeği ni ilave edelim 10 dakika kaynamaya bırakalım.
Sos kabına, tereyağ ve zeytinyağı alalım,pul biber ilavesi yaparak, tereyağı eriyip kokusu çıkınca naneyi ekleyelim.
Bir kaç tur karıştırıp çorbanın üzerine dökelim.
En son tuzunu karıştırıp çorbayı ocaktan alalım.
Çorbanın ilk sıcağı geçene kadar, tencerenin kapağını açık tutalım.
Buğday ve mercimis gibi çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Tavuklu Krep Bohça
Tavuklu Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
Krep için
- 3 yumurta
- 1 ,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Beşamel sos için
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Krep Bohça Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk etini küp küp doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip 6-7 dk soteliyoruz.
Daha sonra salça tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
Sebzeleri küçük küçük doğrayıp etimize ilave ediyoruz karıştırıp 6-7 dk daha soteliyoruz.
Krep için un hariç malzemeleri geniş bir kaba alıyoruz. Mikserle 2-3 dk çırpıyoruz.
Daha sonra unu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Tavamızı yağlayıp ocakta ısıtıyoruz.
Daha sonra krep harcında bir kepçe krep harcından döküp pişiriyoruz.
Beşamel sos için tereyağı ve unu uygun bir tavaya alıyoruz. Hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra sütü ilave edip karıştırıyoruz.
Tuz ve kara biber ilave ederek kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Krebimizin orta kısmına 3 yemek kaşığı tavuklu harçtan koyup üzerine 1,5 yemek kaşığı beşamel sostan koyuyoruz.
Üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyup yanlarını bohça şeklinde katlıyoruz.
Tepsimize yerleştiriyoruz.
Kalan beşamel sosu kreplerin üzerine döküyoruz.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Karnabahar Salatası
Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram karnabahar
- 4 adet havuç (rendelenmiş )
- 1 adet kapya biber (közlenmiş)
- 1 kase mısır
- 1 kase kornişon turşu (doğranmış)
Sosu için;
- 7-8 kaşık yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz
Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Karnabaharları küçük parçalara ayıralım yıkayıp, haşlayalım soğumaya bırakalım.
Havucu rendeleyelim 1 yemek kaşığı yağ ile tavada kavuralım, soğumaya bırakalım.
Soğuyunca bir kaseye alalım sonra kornişon, mısır ve biberide dilimleyip karıştıralım.
Yoğurt sosu için de tüm malzemeleri ayrı bir kasede karıştırıp karnabahar üzerine döküp karıştıralım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Supangle (İpeksi Kıvam)
Supangle (İpeksi Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 yumurta sarısı
Piştikten sonra;
- 80 gram bitter yada sütlü çikolata
- 1 tam dolu yemek kaşığı tereyağı
Soğuduktan sonra;
- 1 su bardağı buzlu su
Süslemek için;
- Çikolata rendesi
Supangle (İpeksi Kıvam) Tarifi Nasıl Yapılır?
Un, kakao, toz şekeri tenceremize alalım.
1 litre sütümüzden 1 su bardağı kadar dökelim.
1 yumurta sarısını ekleyelim ve yumurta sarısını karışıma iyice yedirene kadar karıştıralım.
Ardından sütün geri kalanının dökelim ve ocağa alalım.
Göz göz olana kadar pişirelim kaynatalım.
Ocaktan alalım çikolatayı ve tereyağı ekleyip mikserle çırpalım.
15 dk kadar ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyelim bu arada gidip gelip karıştırmayı ihmal etmeyelim kabuk tutmasın.
Ardından 1 su bardağı buzlu su (yada soğuk su farketmez) ekleyip mikserle 10 dk durmaksızın çırpalım.
Köpüksü bir kıvam olan tatlımızı kuplara boşaltabiliriz. Soğuduktan sonra servise hazırdır.