Malatyalı hanımlar için 17. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 17. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
17. günde midenizi yumuşatacak pırasa çorbası ile doyurucu açılış yapıp besleyici ramazan yemekleri arayanlar için yalancı Boşnak mantısı yanında tablacı salatası ile sofraları şenlendiriyoruz. İftar tatlıları olarak hafif ve süslü bardak tatlısı ile menüyü tamamlıyor, keyifli iftar sofralarınızda afiyetler diliyoruz!
Pırasa Çorbası
Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet pırasa
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı krema
- 1 lt tavuk suyu
Pırasa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Ocağa aldığımız tencereye zeytinyağını ekleyin.
Doğranmış soğan, havuç, patates ve pırasayı ilave ederek 5 dk soteleyin.
Üzerine tavuk suyunu ekleyin.
Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana dek pişmeye bırakın.
Ardından pürüzsüz kıvama gelene dek blenderdan geçirin.
Kıvamı yoğun gelirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Tuz, baharatlar ve kremayı da ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
Dilerseniz servis ederken üzerine benim gibi kırmızı toz biber ve tereyağı yakıp gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Yalancı Boşnak Mantısı
Yalancı Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 10 adet milföy
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, toz biber, pulbiber, kimyon (damak tadınıza göre)
- Sıvıyağ (üzerine sürmek için)
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Toz kırmızı biber
- Nane
Yalancı Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kıymayı bir kaba alalım. Soğanı robottan çekelim ya da incecik rendeleyelim. Minik minik doğrayabilirsiniz de. Soğanı da kıymanın üzerine ekleyelim. Baharatları ve tuzu da ilave edip güzelce yoğuralım.
Her bir milföy hamurunu 4 e bölelim. Birer çay kaşığı dolusu kıymalı harçtan alıp milföy parçalarının üzerine koyalım. Mantı gibi kapatıp uçlarını birleştirelim.
Birleştirdiğimiz kısımlar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Tam bir tepsi çıkıyor bu ölçülerle. Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürelim.
180 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Bu arada sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Fırından çıkarınca soğutmadan yoğurdu üzerine dökelim.
Bir cezvede tereyağını eritip hafif yakalım. Üzerine kırmızı toz biberi ve naneyi ekleyip şöyle bir karıştırıp hemen yoğurdun üzerine gezdirelim. Bekletmeden yiyelim. Afiyet olsun.
Tablacı Salatası
Tablacı Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük domates
- 1 orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tablacı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanları piyazlık doğrayın ve güzelce yıkayın.
Ardından domatesleri küçük küpler halinde doğra, maydanozları ince ince kıyın.
Tabağa alın hepsini, üzerine limon,nar ekşisi, sumak, kırmızı toz biber, tuz ve zeytinyağını ekle güzelce karıştırın.
Dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.
Bardak Tatlısı
Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı şeke
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Çikolata sosu
- Pirinç badem
- Kavrulmuş kadayıf
Bardak ölçüsü 200 ml
Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Bütün malzemeleri derin bir tencerenin içine alıp, orta ateşte fokurdayana kadar pişiriyoruz.
Pişen kremanın içine, bir yemek kaşığı tereyağı ve bir paket vanilya ekliyoruz.
Sonrasında ıslatmış olduğumuz bardakların ortasına bir adet kedi dili bisküvisinden (isteğe bağlı ben çok sevdim)yerleştirip üzerine kremayı döküp iki saat dinlendiriyoruz.
Daha sonrasın da, soğumuş olan tatlıları bardaktan boşaltıp dilimliyoruz.
İsteğe bağlı olarak kavrulmuş kadayıf yada bademe bulayıp servis yapıyoruz. İsteyen üstüne çikolata sosu veya meyve sosu gezdirebilir. (ben çikolata sosu, kadayıf ve badem tercih ettim) Yapanlara ve yiyenlere afiyet şifa olsun.