Malatyalı hanımlar için 16. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 16. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
En değişik ramazan yemekleri için tamamı denenmiş iftar menüsü örnekleri sunmaya 16. günde devam ediyoruz! İftar çorbaları arasında her derde şifa ezogelin çorbası, ana yemekte fırında tavuk şiş ve yanında köpeoğlu mancası var! Bu nefis menüyü leziz bir tatlı tamamlıyor. Değişik iftar tatlısı olarak lezzetiyle fark yaratan nevzine tatlısı!
Ezogelin Çorbası
Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı pilavlık pirinç
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1-1,5 litre su ( yarısı kemik veya tavuk suyu olabilir )
Üzeri için;
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı su ( et suyu veya kemik suyu olabilir)
Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Mercimek, bulgur ve pirinçi yıkayıp, tencereye soğan, sarımsak havuç ve bakliyatları ekleyip, suyunu ilave edip, bakliyatlar yumuşayan kadar pişiriyoruz ( ben hepsini çiğden thermomix, de pişirdim).
Daha sonra thermomix, mikserledim. İsteyen mikserlemeden yapabilir.
Ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine kuru nane, pul biber ve salçayı ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz.
1 su bardağı su ilave edip, karıştırıp, kaynayan çorbamıza ekleyip, kıvamına göre su eklemesi yapabilirsiniz.
Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Fırında Tavuk Şiş
Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg göğüs eti
- Yeşil biber
- Çeri domates
Marine için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaçığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy soğan rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı sirke
Fırında Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Marine için gerekli malzemeleri karıştırma kabına alalım ve güzelce çırparak hazırlayalım.
Tavuk etlerini küp küp doğrayıp hazırladığımız sosun içine boşaltalım ve güzelce karıştıralım.
Üzerini streç film ile kapatalım ve en az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletelim.
Zamanınız yoksa bekletmeden de hazırlayabilirsiniz ancak etlerinizi ne kadar çok marine ederseniz o kadar lezzetli ve yumuşak olacaktır.
Daha sonra streci çıkartalım ve tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizelim.
Yıkayıp, saplarını kopardığımız çeri domatesleri ve doğradığımız yeşil biberleri de çöp şişlere dizdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine hepsini aralıklı olarak yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 200°c fırında 30 dakika boyunca etlerimizi ve sebzelerimizi pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda nar gibi kızaran tavuk şişlerimiz servise hazır. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Köpeoğlu Mancası
Köpeoğlu Mancası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy patlıcan
- 2 yeşil biber
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Sosu için:
- 1 adet orta boy domates
- 1 fiske tuz
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Köpeoğlu Mancası Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın 15 dk tuzlu suda bekletin.
Biberleri de küp küp doğrayın.
Patlıcanı ve biberi yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
Yoğurt, rendelenmiş sarımsağı ve tuz ile karıştırın.
Kızarmış patlıcan ve biberi yoğurda karıştırın.
Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp rendelenmiş domatesi kavurun, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve yoğurdun üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Nevzine Tatlısı
Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemele
- 125 gram tereyağ (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı tahin
- 1 kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi
- 4 su bardağı un (son bardak biraz az olsun)
- 1 su bardağı fındık ,ceviz (karışık kullandım)
Şerbet için
- 2 su şeker
- 2 su bardağından biraz az su
- Yarım su bardağı pekmez
- 2 damla limon
Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk önce şerbeti yapalım. Şeker ve suyu 10 dakika kaynatalım.
Sıcak harı gidince pekmezi koyup kenara alalım.
Hamuru için yağları ,sütü,tahini ,bir çimdik tuz ve sirkeyi ekleyip karıştıralım.
Unu ,kabartma tozunu ekleyip yoğuralım.
Fındık ,cevizide ekleyip karıştıralım.
Fırın kabını yağlayıp hamuru elimizle düzgün şekilde yerleştirelim.
Çatalla çizip keselim 180 derecede pişirelim.
Tatlının sıcaklığı gittikten 15 dakika sonra şerbeti dökelim.
Üzerini fıstık veya cevizle süsleyelim.