Malatyalı hanımlar için 14. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 14. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
Pratik iftar çorbaları tarifleri için enfes terbiyeli nohutlu mantı çorbası; doyurucu ramazan yemekleri arayanlara ıspanaklı bulgur yemeği yanında mantar sote; geleneksel iftar tatlıları tariflerinde çok beğenilen yalancı profiterol ile enfes bir menü hazırladık.
Terbiyeli Nohutlu Mantı Çorbası
Terbiyeli Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kase hazır mantı
- 7 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- Açmak için bir miktar su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Terbiyeli Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle mantı ve nohutu uygun bir tencere koyun.
Üzerine 7 su bardağı sıcak suyu ilave edip ocağa alın mantılar pişene kadar pişirin .
Diğer taraftan uygun bir kaseye sos malzemesini alıp karıştırın.
Kaynamakta olan çorbanın suyundan biraz sosa ilave edip karıştırıp çorbanın üzerine karıştırarak ilave edin.
Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edin bir iki taşım kaynatın ocaktan alın.
Uygun bir tavaya tereyağını alın eritin, üzerine naneyi ilave edip ocaktan alın, çorbanın üzerine dökün çorbanız hazır afiyet olsun.
Bulgurlu Ispanak Yemeği
Bulgurlu Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaçığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı bulgur
- Damak tadınıza göre tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Bulgurlu Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Ispanakları iyice bol su ile yıkayalım ve sularını süzelim ıspanakları doğrayıp bir kenara alalım.
Tavaya sıvı yağ alalım ve yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda kavuralım.
Üzerine doğradığımız kapya biberi ve rendelenmiş sarımsağı ilave ederek bir kaç dakika kavuralım.
Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edelim,yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgurumuzu ilave edip karıştıralım ve 1 su bardağı sıcak suyumuzu ilave ederek karıştıralım .
Tuz ve baharatlarımızı ilave edelim son olarak doğranmış ıspanaklarımızı ekleyelim, ıspanaklar tavamıza fazla gelebilir fakat ıspanaklar piştikçe yumuşayıp sönecektir tavamızın kapağını kapatarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pişen yemeğimizi servis tabağına alalım soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurtu gezdirelim.
Mantar Sote
Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram minik mantar
- 6 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber(isteğe bağlı)
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Mantar severler için çok lezzetli bir tarif. Kahvaltıya ve yemeklerin yanına çok nefis oluyor. Tarifimize gelince sebzeleri temizleyip yıkayalım. Mantarı isteyen soyabilir.
Soğanı ortadan ikiye kesip boyuna yarım ay ince ince doğrayalım.
Biberleri önce boyuna ikiye kesip ince ince yarım ay doğrayalım.
Mantarları tüm şekilde bırakalım.
Tavaya mantarı koyup suyunu çekene dek pişirelim. Yağları ilave edip rengi kızarana dek kavuralım.
Soğanı ve biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
Tuzu ve biberi ilave edip karıştıralım.
Tuz ve baharatı kendi damak tadına göre ayarlayabilirsiniz.
Servis tabağına koyup üzerine kaşar peyniri rendeleyelim.
Yalancı Profiterol
Yalancı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 kg süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
Ganajı için;
- 1 kutu sıvı krema
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı ve antep fıstığı taneleri
Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Çeyrek bardak süt ile nişastayı açın.
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alın. İyice karıştırın.
İçine süt ile açılmış nişastayıda ekleyip iyice karıştırın.
Orta ateşte ocağa koyun.
Tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocağı kapatıp içine vanilya ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Kabuklanmaması için ara sıra karıştırın.
Muhallebinin içine kremayı ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
Kedidili bisküvileri 4’e bölün.
Muhallebinin içine katıp karıştırın. Borcama dökün.
Ganaj için kremayı küçük bir tencereye koyarak ocağa alın.
Kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kapatın.
İçine parçaladığımız çikolataları ekleyip hızlıca karıştırın.
Üzerini antep fıstığı taneleri ve antep fıstığı tozu ile süsleyin.