Malatyalı hanımlar için 11. gün iftar menüsü hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.
Ramazan’ın 11. gününde, Malatyalı ev hanımları için hazırladığımız özel iftar menüsüyle karşınızdayız. Ustaların birbirinden eşsiz tariflerinden oluşan bu menüyle sofralarınızda lezzet dolu bir akşam geçirmeniz için en güzel yemek çeşitlerini sizler için derledik.
İftar çorbaları tarifleri için ilk olarak doyurucu ve besleyici patates çorbası var. Ana yemekte iftar için yemek tarifleri arasında nohut tava ve yanında lokanta usulü acılı ezme var. Günün iftar tatlısı tahinli ramazan güzeli tatlısı ile parmaklarınızı yemeniz an meselesi!
Patates Çorbası
Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı ilikli kemik suyu (dondurulmuş kullandım)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sebze çeşnisi (ben aromasını seviyorum zorunlu değil)
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6-7 bardak kaynar su
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak ocağa yağları ve soğanları alıp 2-3 dk kavurun.
Ardından rendelenmiş patatesi ekleyip 2-3 dk daha pişirin.
Üzerine unu ekleyip bir kaç dakika kavurun. (kokusu çıksın).
Üzerine 6-7 bardak kaynar su ve ilikli kemik suyunu, son olarak baharatları ekleyip 15 dk kadar kaynatın.
Kıvamı koyulaşınca blender ile çekin.
En son servis etmeden önce kızdırılmış yağa toz biber ve naneyi ekleyip ocaktan alın. (bu şekilde baharatlar yanmaz).
Kremasız krema tadı alabileceğiniz basit ve çöl lezzetli bir tarif. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Nohut Tava Tarifi
Anında Bitecek Nohut Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Anında Bitecek Nohut Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Sebzeleri jülyen şekilde doğrayalım.
Borcama bütün malzemeleri alarak güzelce karıştıralım.
Yağlı kağıdı ıslatarak buruşturalım yemeğin üzerine kapatarak 200 derecede 40 dakikada ara ara 2 kere karıştırarak altını kapatalım.
Pideyle harika oluyor afiyet olsun.
Acılı Ezme Lokanta Usulü
Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet acı yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
Sosu:
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Acılı Ezme Lokanta Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp küçük parçalara keselim.
Dörde kestiğimiz domatesleri rondoya alarak çalıştıralım.
Domatesin suyu çıkması için süzgece alalım.
Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları da rondoya tekrar çalıştıralım.
Elde ettiğimiz karışımız da bir süzgece alalım ve suyunun süzülmesini sağlayalım.
Suyu süzülen karışımları karıştırma kabına alalım ve üzerine geride kalan sos malzemelerini ekleyerek harmanlayalım.
Güzelce karışan acılı ezmemizi 1 saat bekletildikten sonra servis edelim.
Tahinli Ramazan Güzeli
Tahinli Ramazan Güzeli Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un (azar azar ekleyin bu kez ölçmedim)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Minik bir parça limon
Tahinli Ramazan Güzeli Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak şerbeti hazırlayalım malzemeleri uygun bir tencereye alalım karıştırarak şekerini eritelim.
Kaynamaya başlayınca altını kısalım 10 dk kaynatıp ocaktan alalım soğusun.
Bu sırada yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan ufak parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
Üzerine hafif bastırıp çok inceltmeden düzleyelim.
Krema sıkma ucunu una batırıp hamurun tam ortasına oyuk açalım.
Tepsiye dizdikten sonra yumurta pekmez karışımını üzerine sürelim.
Tek tarafına çatalla çizik atalım, bir kısmınıda yumurta sürmeden yaptım .
Ardından 180 derece ısınmış fırında güzel kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldığımız tatlıya soğuk şerbeti gezdirelim kaşıkla üzerine tekrar gezdirip daha çabuk çekmesini sağlayalım .
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Şerbeti tam çekiyor ama sorun yaşarsanız tatlıyı ters yüz edebilir üzerinin de iyi çekmesini sağlayabilirsiniz.
Bezeleri çok inceltmeyin serbeti alınca dağılır hassas bir tatlı.