Malatyalı Ev Hanımları Kış Hazırlıklarına Başladı

Malatya'da ev hanımları, sıcak havaları değerlendirerek kışlık yiyeceklerini hazırlamaya başladı. Salça, kurutmalık biber, domates ve tarhana yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Malatya'da ev hanımları, yazın sıcak havalarını fırsata çevirerek kış hazırlıklarına başladı. Fabrikasyon ürünleri tercih etmeyen kadınlar, kendi el emekleriyle hazırladıkları kışlık yiyecekler için yoğun mesai harcıyor. Salça, kahvaltılık sos, tarhana, biber, domates ve patlıcan kurutması gibi çeşitli yiyeceklerin yapımı için kolları sıvayan kadınlar, bahçelerini adeta kırmızıya boyadı.

Dilek Mahallesi'nde yaşayan Canan Özen İde, kışa hazırlık için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Bu aylarda doğal ve katkısız olarak salça yapıp kış için saklıyoruz. Malatya'da genelde bu dönemde salça ve kurutmalık gibi yiyecekler hazırlanır," dedi.

İde, kırmızı biber ve domatesleri karıştırarak yaptıkları salçayı güneşte beklettiklerini ve bu şekilde lezzetli bir ürün elde ettiklerini ifade etti. Ayrıca, imkanı olması halinde ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla salça yapıp satmak istediğini belirtti. Depremde evini kaybeden ve aileden kalan bir bahçede yeni bir ev inşa eden Canan Özen İde, bu şekilde yaşam mücadelesi verdiklerini de dile getirdi.

Bakmadan Geçme