Malatya'ya sarı kodlu uyarı!

Malatya'da yağmur etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya'ya sarı kodlu uyarıda bulundu.

Malatya'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, yurdun büyük bölümde yağışların etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Malatya ve çevre illerde ise yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların bu akşam saatlerinden sonra Malatya'nın güney ve batı (Darende, Akçadağ, Yeşilyurt, Doğanşehir, Doğanyol, Yazıhan, Battalgazi, Kale, Pütürge) kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar: Rüzgârların güneyli yönlerden orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Uyarılar: Kuvvetli yağış uyarısı: Beklenen yağışların Malatya'nın güney ve batı (Darende, Akçadağ, Yeşilyurt, Doğanşehir, Doğanyol, Yazıhan, Battalgazi, Kale, Pütürge) kesimleri yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli güneyli rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Buzlanma ve don uyarısı: Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Çığ tehlikesi uyarısı: Bölgemizin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerinde çığ riski bulunduğundan vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Bakmadan Geçme