Malatya'ya kar geliyor! İşte tarihi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Malatya'da havanın bugün, Çok bulutlu aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışlı hava sıcaklığının ise en yüksek  8 ⁰C, en düşük sıcaklığın ise -1⁰C olacağı tahmin edilmektedir. Hava tahmin raporunda gece saatlerinde yaşanacak don ve buzlanmaya karşı tedbir alınması istendi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı.

Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu; aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir.

Rüzgar: Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

Uyarılar

Buzlanma Ve Don Uyarısı: Sıfırın altında seyreden asgari (Minimum) sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar 2
Mahmut 10 Ocak 2024 15:03

Tik haberciliği yapmaktan vazgeçin, uzun vadede güven sarsarsiniz

Sabri 10 Ocak 2024 14:24

Yok be ne karı meteroloji kis aylarindaki tahmininin yuzde 80 ni yanlış cikiyo sadece yaz gunleri tahminlerinin yuzde 90 i dogru cikiyo okadarini biz bile tahmin ediyoruz yani

Bakmadan Geçme