Malatya'ya Dünya Bankası'ndan destek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesi için sağlanan 1 milyar dolar değerindeki finansmanı değerlendirerek, 'Bölgenin eski günlerine hızla dönmesi için seferber olmaya devam edeceğiz.' ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgilere göre, Dünya Bankasından "Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi" kapsamında sağlanacak 1 milyar dolar karşılığı 910,5 milyon avro tutarındaki kredinin kullanılmasına ilişkin anlaşma bugün itibarıyla imzalandı.

Kredinin 296,5 milyon dolarlık kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 252,2 milyon dolarlık kısmı Sağlık Bakanlığı ve 388,3 milyon dolarlık kısmı İller Bankası (İLBANK) projelerinde kullanılacak.

Kredi, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsisli, İLBANK'a ise deprem sonrası çıkarılan kanunla karşılıksız tahsisle sağlanacak. Kredi, 5 yılı geri ödemesiz toplam 18 yıl vadeli olup, faiz oranı Euribor+74 bp olarak belirlendi.

Destek son derece önemli

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Asrın felaketinin yaşandığı bu dönemde Dünya Bankasının deprem bölgesinin yeniden imarı için verdiği destek son derece önemli. Hem uluslararası çevrelerin hem de kendi kaynaklarımızın verdiği destek ve imkanlarla bölgenin eski günlerine hızla dönmesi için var gücümüzle çalışmaya, seferber olmaya devam edeceğiz. Dünya Bankasına destekleri için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 4
Emre 04 Eylül 2023 11:33

Daha enkazı kalkmamış bir memleketin hızla kalkmasından bahsederken. Şu gün olmuş konteyner yetersizliği yaşayan 50 derece sıcakta çadırlarda kalan insanlar varken. O yediğiniz her kuruşun hakkını hem burda hem ahirette sorsun Rabbım

Yusuf Karakurt 02 Eylül 2023 22:44

Şimdiye kadar bir sürü para toplandı onları ne yaptın Size bunları ne yaparsınız bunları Madem dünya para Bankası para gönderiyor bu kadar para topluyorsunuz vatandaşlar niye para alıyorsunuz alıyorsunuz

Mahmut yorumsuz 02 Eylül 2023 19:53

Malatya eski günlerine biraz zor döner kendi arsamız üzerine ev yaptırmıyorlar fiyatlar çok pahalı böyle giderse Malatya yı terk etmek zorunda kalacağız kış yaklaşıyor çoluk çocuk bir konteyner da kalıyoruz. Verilen sözler hep yarım kalıyor. Alınan para zenginin cebine girecek.böyle giderse konteyner da yaşamaya devam edeceğiz.

Hacı Baştürk 02 Eylül 2023 15:04

Dünya Bankası gondersin siz yiyin ekonomiyi düzeltin Malatya'da depremde ne yapıyorsunuz millet kendi çabasıyla bir ev yapıyor belediye gelip muhurluyor ikiyuz ellibin TL ceza vuruyor millet can cekisirken siz mazota zam yapın otomotik beş katı zam geliyor herşeye ucbin TL kira oldu onbesbin markete gir bir poşet binbesyuz TL emekliye acelesi yok Kasım aralik meclis yasa kanun gidin gidebildiniz yere kadar ağır hasarlı ev sahipleri afada çevre sehircilige valiliğe kaymakamlığa belediye ye tedasa dolastirin sizin sonunuz ne olacak Allah bilir

Bakmadan Geçme