Malatya'ya Dev Altyapı Yatırımı: 1 Milyar TL'lik Proje Hızla İlerliyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Kuzey Kuşak Yolu'nda 5.000 metre kanalizasyon, 3.000 metre içme suyu ve 1.500 metre yağmur suyu drenaj hattı inşa ederek şehrin altyapısını güçlendiriyor.

TAKİP ET

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kuzey Kuşak Yolu'nda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hattı inşa çalışmalarını sürdürüyor. Genel Müdür Sinan Çeçen, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanları ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte çalışmaların yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu.

Altyapı çalışmalarının detaylarına değinen Genel Müdür Sinan Çeçen, MASKİ olarak Kuzey Kuşak Yolu'nda yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda bir altyapı inşaatı gerçekleştirdiklerini belirtti. Çalışmalar kapsamında 5.000 metre uzunluğunda kanalizasyon, 3.000 metre içme suyu ve 1.500 metre yağmur suyu drenaj hattı döşendiğini ifade eden Çeçen, "Malatya Büyükşehir Belediyemiz Yol Altyapı Daire Başkanlığı ile ortak yürüttüğümüz bu projede 2024 yılı son 6 aylık yatırım programımızda 570 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz. Temmuz ayında başlattığımız çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.

2025 yılı yatırım programlarının da hazırlık aşamasında olduğunu belirten Çeçen, "Bu kapsamda 6 ihale yaptık ve 1 milyar TL bütçeli 3 ihalemizin sözleşmelerini imzaladık. 2024 yılı içinde tamamlayacağımız toplamda 1 milyar TL bütçeli 3 ihale daha planlıyoruz. Amacımız şehrimizin altyapısını yeniden kurmak ve güçlendirmek için kapsamlı yatırımlar yapmaktır" dedi.

Genel Müdür Çeçen, şehrin yeniden ayağa kalkması için çalışan ekiplere ve yüklenici firmaya teşekkür etti.

Bakmadan Geçme